Mabel Matiz yazdı Zeynep Bastık söyledi

Popüler müziğin son dönemde zirvedeki isimleri aynı şarkı için bir arada. Bir yanda Mabel Matiz, diğer yanda Zeynep Bastık. İkiliyi bir araya getiren şarkının adıysa 'Lan'

Kültür Sanat 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Geçen yıl yayınladığı ‘Fatih’ adını taşıyan albümle yılın en çok dinlenen isimlerinden biri olmuştu Mabel Matiz. “En çıplak halim” sözleriyle tanımladığı 25 şarkıdan oluşan bu zengin albüm etkisini hissettirmeye devam ediyor. Aslında müzisyenin bu etkisini sadece albümde aramamak gerekiyor. 2015 yılında yayınladığı ‘Gök Nerede’ albümüyle bugün artık milyonlarca dinleyicinin beğenisini kazanan tarzının sinyallerini veren müzisyen üslubunu başka sanatçılarla yaptığı çalışmalarında da yansıtıyor. Melike Şahin’in yorumladığı ‘Nasır’ buna en iyi örnek olsa gerek. Ancak şimdi bu örnek listesine yeni bir şarkı daha eklendi.

Mabel Matiz varsa sorun yok

Mabel Matiz yine sözü ve müziği kendisine ait bir şarkıyla bu kez Zeynep Bastk’a eşlik ediyor. Bu iki yakın arkadaşı buluşturan şarkının adı ise ‘Lan’. Şarkının adını yadırgayanlar olacaktır. Aslında şarkı sözlerinin bütününe bakınca müzisyenin zengin anlatımını görmek mümkün. Neticede ‘Müphem’ gibi bir şarkıyı yazmış bir ismin birikimi var ortada. Şarkıya gelen ilk yorumlar ekseriyetle olumlu. Zeynep Bastık’ın dinleyicileir beklentilerinin karşılandığı görüşünde.

Şarkının söz ve müziğini yazmakla yetinmeyen Mabel Matiz düzenleme ve kayıt süreçlerinde de Zeynep Bastık ile birlikte stüdyoya girmiş. Cümbüşün o büyüleyici sesiyle başlayan şarkı daha ilk ânından itibaren kime ait olduğunu hissettiriyor. Şarkıdaki ud ve cümbüş performansları Altuğ Öncü’ye ait. Şarkı yayınlandığı 8 Mart’tan bugüne kadar yarım milyondan fazla izlenme rakamına erişti. Üstelik bu sadece lirik video olarak adlandıran daha minimal klip için geçerli.

Şarkı hakkında yapılan yorumlara göz atınca beğeninin yanı sıra Mabel Matiz için övgülerin çokluğunu da görmek mümkün. Ortak kanı müzisyenin son dönem Türk Pop Müziğine tam anlamıyla yön verdiği. Albümün gördüğü ilgi, biletleri çok önceden tükenen konserler bu görüşleri doğruluyor. Öte yandan uzun sayılabilecek bir süre cover çalışmalarla adını duyuran Zeynep Bastık’ın özgün şarkılarla da artık kendisini ispatladığını söylemek mümkün. Önümüzdeki aylarda Mabel Matiz ve yeni işbirliklerini görme ihtimalimiz yüksek.

Söylenmedi hiç sana lâyık şarkılar Oscar'dan önceSöylenmedi hiç sana lâyık şarkılar Oscar’dan önce

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.