Bazıları dijital sever: Yapay zeka Marilyn Monroe’yu yarattı

Sinema tarihinin efsane sarışını Marilyn Monroe yapay zeka yardımıyla dijital olarak hayat buldu. İsterseniz Marilyn'le sohbet edebilirsiniz.

Popüler 11 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Sinema tarihinin en ikonik kadın oyuncularından Marilyn Monroe ölümünden 62 yıl sonra dijital versiyonuyla karşımızda. Yapay zeka yardımıyla yaratılan dijital Marilyn siyah dik yaka kazağı, yanağındaki beni, kırmızı ruju ve sarı saçlarıyla oyuncuya ikizi kadar benziyor.

Karşısındakiyle sohbet edebilen dijital Marilyn ABD Teksas’taki SXSW teknoloji konferansında ilk kez hayranlarıyla buluştu.

Dijital Marilyn oyuncunun fikri mülkiyet haklarının sahibi Authentic Brands Group ve gerçekçi dijital karakterler yaratan yapay zeka şirketi Soul Machines’nin işbirliğiyle yaratıldı.

Gerçek zamanlı olarak etkileşime geçebilen ve Marilyn Monroe’nun sesiyle konuşan dijital ikizi hayatından anekdotlar anlatabiliyor. Kendisine soru sorulduğunda cevap vermeden önce duraksıyor, biraz düşünüyor. Favorisi olduğunu söylediği “Bazıları Sarışın Sever” filmindeki canlandırdığı Sugar karakterini “zorlayıcı ama karşılığını da veren bir roldü” diye tanımlıyor. Duygularını ifade edebiliyor, mesela iltifat aldığında gülümsüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.