Beyonce ‘Özgürlük’ şarkısı için Harris’e izin verdi: Kampanya boyunca kullan

Joe Biden'ın adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından halef gösterdiği Kamala Harris'in seçim kampanyasının startı sayılabilecek etkinlikte şarkısını kullanmak için Beyonce'den son dakikada izin aldığı ortaya çıktı.

Popüler 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beyonce'nin şarkısını kullanmak için izin vermesi Harris'e desteği olarak yorumlandı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın dört ay sonraki başkanlık yarışından çekilmesi ardından Demokratların boşalan koltuğunu doldurmaya en çok yaklaşan isim Başkan Yardımcısı Kamala Harris oldu.

Potansiyel rakiplerinin, temsilcilerin, valilerin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini alan Harris adaylığını garanti altına alacak kadar delegeyi arkasına almayı da başardı.

Pazartesi akşamı Harris seçim kampanyası genel merkezine ilk resmi ziyaretinde büyük girişini yaparken arkada Beyonce’nin ‘Freedom’ (Özgürlük) şarkısı çalıyordu.

Ekibinden bir kaynağın CNN’e verdiği bilgiye göre Harris Beyonce’den şarkıyı seçim kampanyası boyunca kullanmak için izni kaptı. Şarkılarının kullanılması konusuna çok titiz yaklaştığı bilinen Beyonce’den Harris için iznin kolayca ve etkinlikten yalnızca birkaç saat önce alındığı bildirildi.

‘Freedom’ Beyonce’nin 2016 tarihli ‘Lemonade’ albümünden. 2020’de ABD’de bir polis memuru tarafından katledilen siyah George Floyd’un ardından yapılan geniş çaplı protestoların bir tür marşı haline gelmişti. Stream platformlarında dinlenme sayısı yüzde 625 artmıştı.

Biden’ın adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından Harris’i desteklediğine bir açıklama yapmasa da şarkıyı kullanmasına izin vermesi Kraliçe B’nin Harris’e desteğinin göstergesi olarak yorumlandı. Beyonce’nin annesi Tina Knowles da Biden yarıştan çekildikten kısa süre sonra Harris’i desteklediğine dair paylaşım yapmıştı. Beyonce ise 2020 seçimlerinde Biden ve Harris ikilisini paylaşarak oy verin çağrısında bulunmuştu.

Geçmişte de açıkça Demokratları desteklemişti Beyonce; 2013’te eski ABD başkanı Barack Obama’nın yemin töreninde ulusal marşı seslendirmiş, eşi Jay Z ile birlikte ABD’nin ilk kadın başbakanı olma ihtimali olan Hillary Clinton’ıın seçimden önceki konserinde sahne almıştı.

Bir günde muazzam yükseliş: Harris adaylığına yetecek kadar delegenin desteğini aldıBir günde muazzam yükseliş: Harris adaylığına yetecek kadar delegenin desteğini aldı

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.