Billie Eilish’ten ‘yeşil albüm’

Jenerasyonun en başarılı müzisyenlerinden Billie Eilish'in yeni albümünde iklim aktivisti kimliğinin etkileri olacak.

Çevre 10 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraf: Vanity Fair

Billie Eilish muhtemelen 2024’ün en başarılı işlerinden biri olacak yeni albümü “Hit Me Hard And Soft’un detaylarını açıkladı. 17 Mayıs’ta çıkacak üçüncü albümden önce single yayınlanmayacak. Hayranlarının bütün şarkıları aynı anda duymasını istiyor.

“Hit Me Hard And Soft” sürdürülebilirlik ilkesiyle üretiliyor. İklim hareketinin savunucularından Eilish müziğinin çevreye etkilerini en aza indirmek istiyor. Albümün plak kopyaları geri dönüştürülmüş ya da çevre dostu malzemeye basılacak. Ambalaj malzemesinin tamamı da geri dönüştürülmüş materyalden oluşacak. Bitki bazlı mürekkep ve su bazlı vernik kullanılacak. Ürünlerin dışına kaplanan şeffaf plastik ambalaj yerine geri dönüştürülmüş ve yeniden kullanılabilir kılıflarda satılacak.

Plak satışları dünya genelinde bir süredir yükselişte. Yalnızca Birleşik Krallık’ta geçen 5,9 milyon plak satılmıştı. Satışlardaki patlama enflasyona da yansımış, Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi’nin açıklamasına göre 1992’den bu yana ilk kez enflasyon sepetine plak da girmişti.

Plak, üretiminden kullanımına, sonra da atığa dönüştüğü yaşam döngüsü boyunca gezegene büyük zarar veren plastikten üretiliyor. Ambalajlamada ise çoğu zaman geri dönüştürülemeyen malzeme kullanılıyor.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.