Chandler’ın kazağı, Joey’nin Rachel’ı öperken giydiği gömlek, kafedeki turuncu koltuk sizin olabilir

Televizyon tarihinin en ikonik komedi dizilerinden 'Friends' 30'uncu yaşına girerken düzenlenen açık artırmayla dizide kullanılan parçalar satışa çıkıyor.

Popüler 19 Eylül 2024
Her zaman oturdukları kafedeki meşhur turuncu koltuk.

22 Eylül 1994’te Rachel, Ross, Monica, Joey, Chandler ve Phoebe karakterleri hayatımıza girdi. Üstünden tam 30 yıl geçti, hala hayatımızdalar. Popüler kültürün bir parçası olan, kendinden sonra gelen dizilere ilham veren ‘Friends’ hala çok izlenen yapımlar arasında.

Üstünden belli bir süre geçen hemen her yapımda olduğu gibi bugünden bakınca sorunlu bazı diyalogları olsa da sevenleri bunları görmezden gelmeyi başarıyor.

30’uncu yıldönümünü kutlamaya hazırlanan ‘Sıkı Dostlar’ ne yazık ki bir kişi eksik. Chandler karakterini canlandıran Matthew Perry geçen yıl 54 yaşında hayatını kaybetmişti.

Julien’s müzayede evi yıldönümüne özel bir açık artırma düzenliyor. 23 Eylül’de Los Angeles’ta ve online olarak gerçekleşecek açık artırmada çok ikonik parçalar var. Örneğin dizinin önemli bir bölümünün geçtiği Central Perk kafede başrollerin her zaman oturduğu o turuncu koltuk. 2-3 bin dolar arasında alıcı bulacağı tahmin edilse de şimdiden 8 bin dolarlık teklif var.

Rachel’ın kazağı, Joey’nin gömleği açık artırmada olacak.

Rachel’ın 7’nci sezon 16’ncı bölümde giydiği gri kazak da satışa çıkanlar arasında. Bu bölümde Ross ilk kez Rachel’dan oğluna bakmasını ister. İlerleyen bölümlerde kendisi de başarılı bir anne olacak Rachel o aralar çocuk bakımıyla ilgili hiçbir şey bilmediğinden çok gerilir. Ben’in sempatisini kazanmak için eşek şakaları öğretir. Ben de öğrendiklerini anne-babası üzerinde dener.

Joey ile Rachel ilk kez öpüştükten sonra Ross’a aralarında yaşananları anlatmaya çekinir. 10’uncu sezon ilk bölümünde tekrar Rachel’la öpüşürken Ross’a yakalandığı bölümde üstünde olan gömlek de bu açık artırmada sizin olabilir.

Kazak, gömlek ve deterjan kutusu.

Dizinin ilk sezonunda Ross ile Rachel’ın ilk kez öpüştüğü sahne unutulmazlardan. Rachel düğününü terk edip kendi ayaklarının üzerinde durmaya karar verir, ancak henüz temel becerileri gelişmemiş şımarık bir ‘zengin kızı’dır. Hayatında ilk kez çamaşırhaneye gidip çamaşırlarını yıkarken Ross ona yardımcı olarak ne yapacağını öğretir. İşte burada kullandıkları deterjan kutusu da açık artırmaya çıkan eşyalardan. Hayatında ilk kez çamaşırlarını yıkamayı başaran Rachel olayın heyecanıyla Ross’un dudaklarına küçük bir buse kondurmuştu.

Çöpte bulunan Friends senaryosu açık artırmada satılacakÇöpte bulunan Friends senaryosu açık artırmada satılacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.