‘Çocuksuz kedili kadın’ etkisi: Taylor Swift’in paylaşımından sonra seçmen sitesine yüz binlerce ziyaretçi geldi

Taylor Swift'in ABD seçimlerinde Demokrat aday Kamala Harris'i desteğini açıklamasının ardından paylaştığı seçmen kayıt ve bilgilendirme sitesine ziyaretçi akını oldu. Swift seçimlere etki potansiyelini gösterdi.

Popüler 12 Eylül 2024
Harris'e desteğini duyurduğu paylaşımında Swift kedili bir fotoğrafını tercih etti.

ABD’de 5 Kasım’da düzenlenecek başkanlık seçiminde her yaptığı haber olan, çıktığı dünya turnesinde her durağında yoğun ilgi gören Taylor Swift etkisi yaşanıyor.

Swift çarşamba günü Instagram hesabından demokrat aday Kamala Harris’i desteklediğini duyurmuştu. Türkiye’de bu seviyede ünlülerin politik görüşünü açıkça belirtmesi alışık olduğumuz bir durum değil, özellikle son yıllarda. Ancak ABD’de ünlülerin politik olarak nerede durduğunu belli etmesi tam da olması gerektiği gibi, normal bir durum. ABD başkanı Joe Biden’a adaylıktan çekilmesi konusunda çağrı yapan ünlüler de olmuştu. Onun çekilmesinin ardından yerine demokrat aday olan Harris’e destek açıklayan ünlüler de.

Ancak hiçbiri bir Swift etkisi yaratmamış gibi. Swift ki albüm satışlarıyla Birleşik Krallık’ta 32 yıl sonra ilk kez plağın enflasyon sepetine girmesine vesile oldu.

Swift destek paylaşımında öncelikle yanlış yayılan bir bilgiyi düzeltti, Harris’i desteklediğini kamuoyuyla paylaşma kararını Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın yapay zekayla oluşturulmuş fotoğrafını paylaşıp kendisinin desteğini aldığını öne sürmesi üzerine aldığını söyledi. Swift gerekçesini de “Oyumu Kamala Harris’e veriyorum, çünkü o bir savaşçının savunması gerektiğine inandığım hak ve davalar için mücadele ediyor” diye açıkladı. “Ben araştırmamı yaptım ve kararımı verdim” diyen Swift herkese aynısını tavsiye ederek oy vermek için kayıt yaptırma çağrısında bulundu.

Kedili fotoğrafla paylaşımını 284 milyon takipçili hesabından ‘çocuksuz kedili kadın’ imzasıyla yayınlayan Swift’in bu sözleri Harris’in rakibi Donald Trump’ın başkan yardımcısı adayına bir göndermeydi. JD Vance 2021’de bir röportajında mizojinist söylemin ürünü olan kedili kadın retoriğini kullanmış, ülkenin ‘acınası hayatları olan bir grup çocuksuz kedili kadın’ tarafından yönetildiğini söylemişti.

Destek paylaşımında yönlendirdiği seçmen kayıt ve bilgilendirme sitesi vote.org bunun üzerine ziyaretçi akınına uğradı. Genel Hizmetler İdaresine (GSA) göre Swift’in Harris’e desteğini açıklamasından kısa süre sonra sitede ciddi yoğunluk oldu. GSA’dan bir sözcünün verdiği bilgiye göre Swift’in destek açıklamasından sonra seçmen bilgilendirme sitesini yerel saatle 14.00 itibariyle 337 bin 826 kişi ziyaret etti.

Görünen o ki çocuksuz kedili kadın diye aşağılamaya çalıştıkları kadınlar Cumhuriyetçi adaylara pahalıya patlayacak!

Taylor Swift tarafını seçti, Kamala Harris'i destekleyecekTaylor Swift tarafını seçti, Kamala Harris’i destekleyecek

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.