Guardian seçti: Avrupa’nın en iyi 10 sahil kasabasının ikisi Türkiye’de

Guardian Avrupa'nın en iyi 10 sahil kasabasını yazdı. Listede Türkiye'den de iki yer var. Biri Gökova Körfezi'nin incisi Akyaka, diğeri Bodrum'un gözde ve lüks köyü Göltürkbükü.

Popüler 6 Mayıs 2024

İngiliz gazetesi The Guardian denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz, bozulmamış ve huzurlu Avrupa’nın en iyi 10 sahil kasabası listesini yayınladı. Her kasaba için kalacak yer de önerilen listede Türkiye’den Gökova Körfezindeki Akyaka ve Bodrum yarımadasındaki Göltürkbükü de var.

Azmak nehrinin kenarında Türkiye’nin sakin şehirlerinden (cittaslow) Akyaka’da geleneksel yemeklerin servis edildiği lokantaları ve geceleri denizin yanı başında kumsalın üstüne kurulmuş masalarıyla restoranlarından bahsediliyor. Akyaka’nın meşhur rüzgar sörfüne de değinilmiş.

Akyaka, rüzgar sörfçüleriyle ünlü

Bodrum’daki Göltürkbükü için ise Türkiye’nin Saint-Tropez’si deniyor. Yeni açılan halk plajının yanı sıra beach kulüplerinden sakin bir Côte d’Azur havası akan Göltürkbükü Bodrum genelinden çok daha sakin olmasıyla övülmüş. Sakinliğine rağmen yapacak çok şey olduğunun altı çizilirken restoranlarına özel parantez açılmış. Guardian bol para harcamalı bir deniz ürünleri ziyafeti için Arnavutköy Balıkçısı’nı öneriyor.

İspanya, İtalya, Yunanistan, Hırvatistan ve Fransa’dan sahil kasabalarının yer aldığı listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kültürel etkileşim ve zengin bir deneyim… Yüzen oteller eşliğinde nehir gezileriKültürel etkileşim ve zengin bir deneyim… Yüzen oteller eşliğinde nehir gezileri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.