Jeff Bezos Marmaris’te 3.5 milyon hesap ödedi mi?

Milyarder Jeff Bezos ve nişanlısı Lauren Sanchez'in Marmaris'teki La Guerite'de yediği yemeğe 3.5 milyon ödediği haberlerinden sonra Datça Belediyesi'nden davet geldi: Bizim Halk Lokantası'na da bekleriz.

Popüler 9 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Jeff Bezos ve Lauren Sancez tatillerine Yunanistan'da devam ediyor

Jeff Bezos ve nişanlısı Lauren Sancez çoğu yıl olduğu gibi bu yaz da Koru adlı 136 metrelik yatlarıyla Akdeniz’e açıldı. Çifte Sancez’in eski erkek arkadaşı Tony Gonzalez ve karısı da eşlik ediyor.

Ağırlıklı olarak Yunan adalarında demirleyen ekip geçenlerde Türkiye’ye de geldi ve Göcek koylarında tatile devam etti. Takvim’den Ufuk Özcan’ın haberine  göre Marmaris’te D Maris Bay’deki La Guerite’te yemek yedi.

Yemeğin habere konu olan kısmı hesabın kabarıklığı. Ortada yemek faturası ya da güvenilir kaynaktan açık bilgi yok, ama yazılana göre Bezos 100.000 euro hesap ödedi. Türk lirasıyla 3,5 milyon. Sektörün içinden bazı kaynaklar ise ödenen hesabın 800 bin TL olduğunu söylüyor.

La Guerite’in Akdeniz ve Fransız mutfağı ağırlıklı bir menüsü ve Karayip’lerdeki St Barth ve Fransa’daki Cannes’da birer şubesi var. Sitesinde kendini “Lezzet ve yüksek mutfak anlayışının nadide örneklerini sunan hem öğle yemekleri hem de akşam yemekleri için stil sahibi bir VIP cazibe merkezi” olarak tanıtıyor.

Bir davet de Datça’dan

Haberin yayılmasından sonra Bezos ve yanındakilere Datça Belediyesi’nden de davet geldi. Bazı haberlerde Marmaris yerine Datça yazılmasını fırsat bilen ‘belediyenin sosyal medya yöneticileri şöyle yazdı:

“Sevgili Bezos,

Marmaris’te yediğiniz yemeğin tutarını sanki Datça’da yemişsiniz gibi yazmışlar. Sizi Belediyemize ait Halk Lokantası’nda misafir etmek ve gerçek Türk Mutfağı’nı tattırmak isteriz. Datça Bademli Damat Tatlımızın tadına doyamayacağınıza eminiz.”

Jeff Bezos nişanlısı ve arkadaşları Türkiye’de kısa süre kaldıktan sonra Yunanistan’a döndü. Yakın zamanda yolları Datça’ya düşer mi, şimdilik bilinmiyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.