Kâbus gibi iki saat: Piton vücudunu sardı, defalarca ısırdı

Tayland'da bir kadın evinde bulaşık yıkadığı sırada onu defalarca ısıran piton vücudunu sıkıca sararak hareketsiz bıraktı. Kadın yardım çığlıkları duyulana kadar iki saat bu halde kaldı.

Popüler 19 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Bu halde iki saatten fazla bekledi.

Tayland’ın Samut Prakan bölgesinde 64 yaşındaki kadın akşam saatlerinde evinde bulaşık yıkarken dehşeti yaşadı. Bir anda bacağını bir şey ısırdığını hissetti, eğilip baktığında dört metrelik bir piton gördü. Yılana karşı kendini savunmaya çalışırken bir yandan yardım çığlıkları atan kadının sesini duyan olmadı.

Bir ara yılanı kafasından yakalamayı başardı, ancak yine kurtulamadı. Yılan vücudunu sarmaya başladı. Sonunda bir komşu yardım çığlıklarını duydu, polisi aradı. Polis geldiğinde kadın yaklaşık iki saattir boğuşuyordu ve rengi solmuştu. Yılandan kurtarılan kadın tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Pitonlar zehirli bir yılan türü değil, ancak ısırıkları enfeksiyona neden olabiliyor. Avını boğarak öldüren pitonlar geçen ay da aynı bölgede ikinci kattaki evinde klozette oturan bir adamı hedef almıştı.

Testislerinden ısırılan adam yılanın evine girmesini önlemek için eliyle ve tuvalet fırçasıyla vurarak onu klozetin derinliklerine göndermeye çalışmış, yine yardım çığlıklarını duyan bir komşu sayesinde kurtulmuştu.

Resmi verilere göre Tayland’da 2023 yılında yaklaşık 12 bin kişi zehirli yılan ve hayvan ısırıkları nedeniyle tedavi gördü. 26 kişi zehirli yılan ısırması sonucu hayatını kaybetti.

Bir yaşında bebek oyuncak sandığı yılanı ısırıp öldürdüBir yaşında bebek oyuncak sandığı yılanı ısırıp öldürdü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.