Karşınızda yeni bir kraliyet portresi: Prenses Kate Tatler’ın kapağında

İngiliz kültür, moda ve cemiyet dergisi Tatler yeni sayısının kapağında Galler Prensesi Kate Middleton'ın ressam Hannah Uzor tarafından yapılan portresine yer verdi.

Popüler 23 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Galler Prensesi Kate Middleton

İngiltere Kralı Charles’ın omuzuna kelebek konmuş kırmızı portresinin tartışması sürerken ortaya yeni bir kraliyet resmi çıktı. Bu kez de Tatler dergisinin yeni sayısının kapağında yer alan Kate Middleton portresinden bahsediyoruz.

En çok konuşan yine sosyal medya. BBC’nin haberine göre en dikkat çeken yorumlardan biri tablonun İngiltere’deki ortaöğretim bitirme sınavı (GCSE) projesine benzetilmesi oldu. Bir başka kullanıcı ise “Bu bir parodi mi! Ressamı seviyorum ama tablo Prenses’e benzemiyor” sözleriyle eleştirisini dile getirdi.

Öte yandan tabloyu savunanlar da vardı. Bir kullanıcı “Aslında beğendim, çünkü tablonun Prenses’e gerçekçi bir şekilde benzemesi gerektiğini düşünmüyorum. Bence resim onun kafamızdaki imgesiyle örtüşüyor” diyor. Bir başkası ressamın Prenses’in ifadesini yakalamayı başardığını söylüyor.

Fotoğraf ve videoları izleyerek yapmış

Hannah Uzor portreleri yaparken ‘Kişiliğin katmanlarını yansıtmaya çalıştığını ve Catherine’i fotoğraflar ve videolara bakarak resmettiğini’ belirtiyor. Ancak bu yaklaşım özellikle Prenses’i geleneksel ve realist bir şekilde görmek isteyen tarafından eleştiriliyor.

Eleştirmenler ne dedi?

Biraz da uzmanlara kulak verelim. Daily Telegraph’ın baş sanat eleştirmeni Alastair Sooke tablo için “Ağzımı beş karış açık bırakacak kadar kötü” dedi. The Times’ın yardımcı editörü Kate Mansey “Tablo hakkında ne söyleyeceğimi tam olarak bilemiyorum” diye konuştu.

Tatler Kate Middle’ın portresinin “gücü ve onuru” temsil ettiğini belirtiyor. Ressam Hannah Uzor portreyi yaparken kişinin ruhunu yakalamanın çok önemli olduğunu ve Catherine’in yeşil gözlerine atıfta bulunan “mavi-turkuaz” arka planın resmin en önemli kısmı olduğunu söylüyor.

Resim Prenses Kate’e benziyor mu? Peki önemli olan bu mu?

Rutine ne zaman döneceği belli değil

Prenses Catherine mart ayındaki kanser teşhisiyle ameliyat geçirip kemoterapiye başlamıştı. Kensington Sarayı Prenses’in tıbbi ekibi izin verene kadar kraliyet görevlerine dönmeyeceğini açıklamıştı.

Kral Charles'ın portresini fazla mı cesur mu buldunuz? Bir de Kraliçe Elizabeth'inkine bakınKral Charles’ın portresini fazla mı cesur mu buldunuz? Bir de Kraliçe Elizabeth’inkine bakın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.