Kedi kargo kutusuna atladı, sahibi fark etmedi, 1600 km ötede bulundu

ABD’nin Utah eyaletinde bir çift, California'ya kargo gönderecekti. Eşyayı kutusuna yerleştirdiler. O sırada evin kedisi de kutunun içine atladı. Sahipleri farketmeden kutuyu kargoya verdi. Kedi kutuda 1600 kilometre yol yaptı.

Popüler 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Galeana da kutu görünce affetmeyen kedilerden...

BBC Türkçe’nin haberine göre bir kedi girdiği kargo kolisinde Utah’taki evinden kilometrelerce ötedeki California eyaletine seyahat etti.

Galeana isimli kedi nisan ayı başında kaybolmuş, ailesi geniş çaplı arama çalışması başlatmıştı. Kedinin kimsenin fark etmediği bir anda ailenin kargo paketlerinden birine girdiği anlaşıldı. Yaklaşık bir hafta sonra da bir Amazon çalışanı tarafından kurtarıldı.

Günlerce aç ve susuz kalmasına rağmen kedinin sağlık durumu neyse ki iyi. Kutudaki delik sayesinde nefes alabilmiş.

Bir ayakkabı bulunan kutunun içinde kedi olduğunu fark eden Amazon çalışanı veterinere onu götürdü. Mikroçipi sayesinde sahibi Carrie Clark’a ulaşıldı. Veteriner kendisini aradığında inanmakta zorlandığını söyleyen Clark ve eşi kedileri Galeana’ya ulaşmak için Utah’tan California’ya 1600 kilometre yol kat etti.

Clark kedi besleyenlerin çok iyi bildiği üzere Galeana’nın kutuları çok sevdiğini anlattı ve iki tavsiyede bulundu: “Mikroçip taktırmayı ihmal etmeyin, kargo kutularınızı üç-dört kez kontrol edin.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.