Kovalamaca bitti: Turdaki yolcular kaçırdıkları gemiyi altı ülke sonra yakaladı

Norwegian Cruise Line gemisinin Afrika adasında kalan ve günlerdir gemiyi bir sonraki durağında yakalamaya çalışan sekiz yolcusu muradına erdi.

Popüler 3 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Norwegian Cruise Line yolcu gemisi 20 Mart’ta üç hafta sürecek ve Barcelona’da son bulacak tur için Cape Town’dan ayrıldı. 27 Mart günü Afrika’da ada ülkesi Sao Tome ve Principe’de demir attığı sırada ada turuna çıkan yolculardan sekizi planlanan kalkış saatinde gemiye yetişemedi. Gemi kaptanı yolcuları ardında bırakarak yola devam etti.

Günlerdir geminin bir sonraki durağını yakalamaya çalışan, bu uğurda altı ülke değiştiren sekiz yolcu sonunda Senegal’in başkenti Dakar’da gemiye binmeyi başardı.

Cruise gemileri planlanan turun aksamaması için limandan ayrılma saatleri ve yolcuların bu saatten önce gemiye binmiş olması konusunda çok katı.

Guardian’ın görüşüne yer verdiği turizm hukuku uzmanı avukat Anthony Cordato yolcuların programa göre gemiye dönmeleri gerektiğini belirterek şartlar ve koşulların gerektirdiğine işaret etti: “Müşteri açısından bakınca sert görünebilir, ancak gemi yolcular yetişemedi diye bir veya iki saat bekleyemez. Birkaç yolcu için 1000 yolcuya rahatsızlık mı verecek?”

Geride kalan yolculardan Jill Campell geminin kalkış saatini kaçırdıktan sonra limana vardıklarında yetkililerin gemiye ulaşmaya çalıştığını, ancak kaptanın çağrıyı kabul etmediğini anlattı. “Kaptan yolcuları limana taşımak için kullanılan küçük botlardan birini gönderip bizi alıp yola devam edebilirdi” diyen Campell kalan sekiz kişi arasında hamile, belden aşağısı felçli ve yaşlı yolcular olduğunu söylemişti. Eşi ve kendisi dışında yanında kredi kartı olan kimse olmadığı için gemiyi kovalarken yaptıkları seyahat masraflarını karşılamak durumunda kaldıklarını anlatan Campell 5 bin dolar para harcadığını söyledi.

Norwegian Cruise Line ilk açıklamasında gemiye zamanında dönme sorumluluğunun yolcularda olduğunu hatırlatarak seyahat masraflarını karşılamayacaklarını belirtmişti. Ancak yolcuların gemiye bindiğini duyurduğu açıklamada “talihsiz olaylar bizim kontrolumuz dışında gelişmiş olsa da yolcuların masraflarını ödeyeceğiz” dendi.

Turda gemiyi kaçırıp Afrika adasında kalan sekiz yolcu bir sonraki limanı kovalıyorTurda gemiyi kaçırıp Afrika adasında kalan sekiz yolcu bir sonraki limanı kovalıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.