Ömer Koç Türkiye’nin ilk vegan fine dining restoranını açtı: Damağa, vicdana, ruha hitap ediyor

Türkiye'nin ilk vegan fine dining restoranı 'Telezzüz'ü Koç Holding bünyesindeki Divan Grubu açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç'un her detayıyla özel ilgilendiği restoranın adı “tüm duyularla lezzet alma,” “tadını çıkarma” anlamlarına geliyor.

Popüler 14 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Telezzüz Türkiye'nin ilk vegan fine dining restoranı

Türkiye’nin ilk vegan fine dining restoranı Telezzüz Kuzguncuk’taki Abdülmecit Efendi Korusu’nda açıldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç’un dekorasyondan menüye her detayıyla ilgilendiği restoranın adında da onun Osmanlıca’ya ilgisinin izleri var. Telezzüz dokunuşu var. Telezzüz “tadını çıkarma,” “tüm duyularla lezzet alma” anlamlarına geliyor.

Telezzüz yalnızca duyulara değil, onun da ötesinde ruhlara ve vicdanlara hitap etme iddiasında. Vegan olması, sıfır atık prensibiyle çalışması ve kendini “duyarlı bir gastronomi deneyimi” diye tanımlaması bu yüzden.

Şef Bahtiyar Büyükduman

Dekorasyonda Atatürk portreleri ve diğer sanat eserleri hemen dikkati çekiyor. Mutfak ekibinin başında ödüllü şef Bahtiyar Büyükduman var. Menüde yer alan tarifleri vegan ve vejetaryen geleneklerden beslenerek modern bir yaklaşımla yeniden yorumluyorlar.

Mevsimsellik, yerel ürün kullanımı, sürdürülebilir ve atıksız mutfak prensipleri, karbon ayak izine özen gösterme sözü veganlığın yalnızca malzeme seçimiyle sınırlı kalmayacağının taahhüdü gibi.

Siz şarap ve özel kokteyllerin de yer aldığı menüyü incelerken rezervasyonların hazirana kadar dolu olduğunu belirtelim.

Tütsülenmiş krema, kahveli soğan jus, mor lahana kristali ile hazırlanmış makarna

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.