Telefonunu restoran emanetine bırakana bir şişe şarap bedava

Bir İtalyan restoranı telefonunu girişte bırakan müşterilere ücretsiz bir şişe şarap ikram ediyor.

Popüler 17 Nisan 2024
Fotoğraf: Al Condominio

Genelde ebeveynler çocuklarını bırak artık şu telefonu elinden, diye uyarsa da aslında yetişkinlerde durum daha vahim. Arkadaşlarımızla vakit geçirirken bile telefon elimizden düşmüyor, bazen karşımızdaki insan bizimle yüzümüze bile bakmadan sohbet edebiliyor.

İtalya’nın Verona kentinde bir restoran sahibi gidişata dur demek için küçük bir motivasyon sunuyor: Bir şişe şarap. Al Condominio isimli restoranda telefonunu girişteki kilitli kutuya koyup anahtarını garsona gösteren müşterilere ücretsiz şarap servis ediliyor.

Sahibi Angelo Lella müşterilerini sürekli telefona bakmaktansa birbirleriyle sohbet etmeleri için teşvik amacıyla böyle bir uygulama başlattıklarını anlattı: “Farklı bir restoran açmak istedik ve bu formatı tercih ettik. Müşteriler isterse teknolojiyi bir kenara bırakıp birlikte keyifli anlarını tadını çıkarmayı seçebiliyor. Teknoloji bir sorun olmaya başladı, birçok insan için uyuşturucu gibi oldu. Her beş saniyede bir telefonuna bakmaya gerçekten gerek yok. Bu uygulama sayesinde bunu bırakıp iyi bir şarap içme fırsatları var.”

Lella müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek yüzde 90’ının şarap karşılığında telefonunu bırakmayı tercih ettiğini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.