Restoranın en çok sattığı pizzanın sırrı: Yan ürün kokain

Almanya'nın Düsseldorf kentinde bir pizzacının 40 numaralı pizzası uzun süredir en çok satan çeşitlerindendi. Nedeni ise sonradan anlaşıldı. Pizzanın yan ürünü kokainmiş. 

Popüler 24 Ekim 2024
Fotoğraf: Shutterstock (Temsili)

Almanya’da bir pizzacıda başlayan narkotik operasyonun ülkenin en yoğun nüfuslu eyaleti North Rhine-Westphalia’da bir organize suç şebekesinin çökertilmesiyle sonuçlandı.

Özel tim de dahil 150 kişilik ekibin yürüttüğü operasyonda dokuz şehirde, 16 lokasyonda arama yapıldı, üç kişi tutuklandı. Uyuşturucu, silah ve binlerce euroya el kondu.

Geçen hafta düzenlenen operasyonun fitili mart ayında ateşlendi. Her şey Düsseldorf kentinin gece hayatıyla bilinen bölgesinde bir pizzacıda rutin gıda denetimi sırasında mutfakta uyuşturucu bulunmasıyla başladı. Yetkililere haber verilmesi üzerine narkotik şube dükkanı izlemeye aldı. 40 numaralı pizzanın müşterilerin en çok tercih ettiği çeşitlerden biri olduğu görüldü. Çünkü her pizzanın altında bir paket kokain yerleştiriliyordu. Polis bu duruma şaşırmıştı çünkü dükkan sahibinin önceden bir suç kaydı bulunmuyordu. Pizzacının sloganı da iddialı ‘her şeyi eve servis yapıyoruz’. 40 numaralı pizzanın ne kadara satıldığı bilinmiyor. Polis “Bilsek de açıklamazdık” diyor.

Polis pizzacıya baskın düzenlediğinde 36 yaşındaki Hırvat uyruklu sahibi bir paket uyuşturucuyu camdan dışarı attı. Polisin verdiği bilgiye göre paket polisin önüne düştü. 1,6 kilo kokain, 400 gram esrar ve 268 bin euro ile lüks saat ve bir tabanca, bıçağa el kondu. İki gün gözaltında tutulduktan sonra suç kaydı bulunmadığı için serbest bırakılan dükkan sahibi yeniden hizmet vermeye başladı. Ünlü pizzasını satmaya devam etti ve bu sırada soruşturmayı yürüten ekip tedarikçisini tespit etmek için çalışma başlattı.

Polisin çabası kısa sürede meyvesini verdi. Polisin uyuşturucu ticareti yaptığından şüphelendiği, 22 yaşındaki Rus asıllı dövüşçü Von Moltke baş şüpheli olarak öne çıktı. Daha önce de rakibi olan uyuşturucu satıcılarına saldırdığı bilinen adamın yanı sıra Köln’den 30 yaşındaki bir  satıcı ve Düsseldorf yakınlarında 28 yaşındaki bir Faslının gözaltına alındığı, 12 kişinin daha şüpheli olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

Alman medyası, davanın 2001 yapımı kült komedi ‘Lammbock’ ile benzerliğine dikkat çekti; filmde iki pizzacı, esrarı alüminyum folyoya sarıp salamın altına gizleyerek pizza dağıtıyordu.

Ön raporda Liam Payne'nin kanında pembe kokain bulunduÖn raporda Liam Payne’nin kanında pembe kokain bulundu

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.