Tatil için geldiği Antalya’da 1300 tonluk tekne çekti, rekor kırdı

Antalya'ya deniz ve güneşin tadını çıkarmak için gelen Avusturyalı sporcu Franz Müllner araya bir de rekor sığdırmayı başardı: 1300 ton ağırlığında ve 80 metre uzunluğundaki günübirlik gezi teknesini 11 metre 30 santim çekti.

Popüler 16 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Müllner, "Yaklaşık 25 yıldır gittiğim ülkeler de rekor denemeleri yapıyorum. Bu rekoru da Alanya'da gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. dedi.

Antalya’ya tatil için gelen Avusturyalı sporcu Franz Müllner 1300 ton ağırlığında ve 80 metre uzunluğundaki günübirlik gezi teknesini 11 metre 30 santim çekmeyi başardı.

2023 yılında 81 tonluk treni 11 metre çeken ve spor hayatında 50’den fazla dünya rekoru olan Avusturyalı sporcu Franz Müllner tatil için geldiği Alanya’da Record Institute Deutschland (RID) Enstitüsü için rekor denemesi yaptı.

Müllner ilçede faaliyetini sürdüren ve Türkler Mahallesi’nde bulunan iskeleye bağlı beş katlı, 80 metre uzunluğunda, 1300 ton ağırlığındaki Legend Big Kral isimli tekneyi vücuduna bağlanan halat sistemiyle hareket ettirmeyi denedi.

Tekneyi yaklaşık 11 metre 30 santim metre çeken Müllner’e RID tarafından rekor kırdığını bildiren sertifika gönderildi.

Rekor denemesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Müllner rekoru kırdığı için mutlu olduğunu belirterek “Kendimi gayet iyi hissediyorum. Yüzde 80 bacaklarda, yüzde 20 ise kollarımda ağrı hissettim. Bütün yük bacak kaslarıma biniyor. Onun haricinde rahat şekilde, zorlanmadan tekneyi çektim” dedi.

Dünyanın en uzun kadını Rümeysa'dan iki rekor daha: İstediğim kadar küpe takabiliyorumDünyanın en uzun kadını Rümeysa’dan iki rekor daha: İstediğim kadar küpe takabiliyorum

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.