Yapay zeka destekli erotik hikaye sitesi Pirr: Fanteziler için oyun alanı yaratmak istiyoruz

ChatGPT’nin aldığı “terbiye” seks konusunda konuşmasına izin vermiyor. Bu boşluğu gören İsveçli bir girişim geliştirdiği erotik metin üreten yapay zeka programına 430 bin dolar melek yatırım aldı.

Popüler 28 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Yapay zekanın gücünden yararlanarak dünyanın en büyük erotica sitesi olmayı hedefleyen Pirr'in misyonu bu janr ile ilgili olumsuz algıları kırmak. İllüstrasyon: Shutterstock

Her şeyi bilen ChatGPT konu erotizme gelince sus pus oluyor. Ansiklopedik bilgi tamam ama bana bir seks fantezisi yaz dediğinde dili tutuluyor. Sonuçta “eğitimi” buna müsait değil. Bana erotik bir hikaye anlat dediğinizde, “Üzgünüm bu isteğinizi yerine getiremeyeceğim, başka bir arzunuz var mıydı” diyor.

Yapay zeka tabanlı metin üretme programı Pirr işte tam da bu boşluğu doldurmak için geliştirildi. Kadınların kurup yönettiği İsveçli şirket zengin bir erotik veriyle eğittiği uygulamayı kullananlara yapay zeka desteğiyle erotik fantezi kurmaya davet ediyor.

Teknoloji dünyasının nabzını tutan TechCrunch’ın haberine göre Pirr, New York, Londra ve Sİlikon Vadisi’ndeki melek yatırımcılardan toplam 430 bin dolarlık melek yatırım aldı. 

Kolektif erotika

İlk paragrafı siz yazıyorsunuz ve yapay zeka oradan devam ediyor. Dilediğiniz zaman tekrar devreye giriyorsunuz ve sonuçta yapay zekayla ortak bir erotik hikaye yazıyorsunuz. İsteyen başka kullanıcıların da hikayeye katkı yapmasına izin veriyor.

Pirr İsveç dilinde “heyecan hali” demek. Şirketin kurucu ortaklarından CEO Anna Wallander,, “Kadın kurucuyuz, kadın bakış açısına sahibiz ama bu uygulama herkes için” diyor ve ekliyor: “Fanteziler için bir oyun alanı yaratmak istiyoruz. İnsanların eğlensin ve hayal kursun.”

Pirr’in bir misyonu da edebiyatın en büyük ve en kazançlı alanlarından biri olmasına rağmen hakkında pek konuşulmayan erotika ile ilgili olumsuz algıyı kırmak. Pirr’in hedefi erotik eserler konusunda dünyanın en büyük platformu olmak.

ChatGPT'ye erotik öykü yazdırdım, yazdığını sanat eseri sandı: Korkmayın o kadar da erotik değildiChatGPT’ye erotik öykü yazdırdım, yazdığını sanat eseri sandı: Korkmayın o kadar da erotik değildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.