Zayıflama ilaçları giyim markalarını kalkındıracak

Deutsche Bank’ın analizine göre Ozempic ve benzeri zayıflama ilaçlarına artan talep spor giyim markalarını ve giyim perakendecilerini yukarı taşıyacak.

Popüler 18 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Spor kıyafetleri satan Lululemon'ın ekonomik büyüklüğü ABD'nin ünlü perakende zinciri Target'ı aşmış durumda. Markanın Kaliforniya'daki Stanford Shopping Center mağazasından bir görünüm

Deutsche Bank analisti Adam Cochrane, zayıflayan insanların muhtemelen daha küçük bedenli yeni kıyafetler alacaklarına ve kilolarını korumak için egzersiz yapma konusunda motive olacaklarını olacaklarını söyledi. Bu da giyim perakendecilerinin ve spor markalarına olan talebin artacağı anlamına geliyor.

Business of Fashion’ın Bloomberg haber ajansından aktardığına göre Cochrane, GLP-1’ler olarak bilinen ilaç sınıfının, giyim endüstrisinde bir süredir görülmemiş şekilde itici güç olabileceğini belirtti.

Zayıflama ilaçlarının hızla artan popülaritesi, atıştırmalıklardan tıbbi malzemelere hemen her konuda borsada dalgalanmaya sebep oluyor. Ozempic’in üreticisi Novo Nordisk geçen hafta ilacın böbrek yetmezliği üzerindeki olumlu etkisi açıkladıktan sonra böbrek diyaliz makinesi üreticilerinin hisseleri düşmüştü.

Bilim böyle bir şey: Ozempic'i üreten şirket Danimarka ekonomisini tek başına zıplattıBilim böyle bir şey: Ozempic’i üreten şirket Danimarka ekonomisini tek başına zıplattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.