Ultra zenginler dünyasında yeni trend: Annelere saati 11 bin 500 liraya ‘konsiyerj’ hizmeti

Doğacak bebeklerine yaratıcı isim bulmak, özel doğum odasında giymek istediği o çok özel elbiseye sahip olmak. Varlıklı anne adayları bunun gibi aklınızın ucundan geçmeyecek hizmetler için anne konsiyerjine başvuruyor, parasını da ödüyor.

Popüler 9 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Norris (solda) hamileyken ne yapacağını bilmediği bir anda anne konsiyerj fikrinini bulmuş

Bir şair, bir dil bilimci ve pazarlama gurusu doğmamış bir çocuk için kafa kafaya vermiş isim düşünüyor. Bir fıkranın başlangıç cümlesi gibi dursa da bu aslında zengin annelere konsiyerj hizmeti veren Tiffany Norris’in görevlerinden biri.

Temelde zengin anne adaylarına doğum öncesi ve sonrası asistanlık yapan Norris’in görev tanımı ücretini karşılamaya gücü yetenlerce belirleniyor. Saati 275 pound’dan başlıyor, yani 11 bin 515 liradan.

İngiltere’de yaşayan Norris’in bugüne kadar anne konsiyerj hizmeti olarak yerine getirdiği görevler arasında müşterinin yatını doğacak bebeğin ihtiyaçları ve güvenliği için uygun hale getirmek, şehirdeki en iyi tuvalet eğitimi uzmanını bulmak, doğum yapılacak hastane odasına annenin evinden resimler getirip asmak, hastane çantasını hazırlamak gibi kalemler var.

Norris bunları yaparken dört çocuk annesi olmanın ona kazandırdığı deneyimlerden faydalanıyor. Eski gazeteci Norris insanlara ilginç evlilik teklifleri yapma imkanı sunan bir organizasyon şirketi kurmuş. 2017’de ilk çocuğuna hamile kalınca her şeyin ne kadar zor geldiğini anımsıyor: “Hamileydim ve bebeğim için almam gereken ürünlerin hangisi doğru hiçbir fikrim yoktu. Sonra düşündüm insanların düğünlerini planlamasına yardım eden profesyoneller var ama bebek sahibi olurken böyle yardım alabileceğin birileri yok.”

Anne konsiyerj hizmeti işte böyle doğmuş. İngiliz gazetesi The Guardian’ın aktardığına göre yüksek profilli bir müşteri kitlesiyle çalışan Norris doğum sonrasındaki bir yılda da, elbette yine ücreti mukabilinde, annelerin yanında olmaya devam ediyor: “Çocuğun Londra’da iyi bir özel okula nasıl gireceğine dair yol göstermemi isteyenler de oldu, tuvalet eğitmeni bulmamı isteyen de… Bir kere de doğum için 3 bin pound’a mal olan özel yapım gecelik isteyen biri oldu.”

Müşterilerinin çoğunun dünyanın farklı yerlerinde yazlık evleri ya da tatillerini yaptığı yatları var. Bebeğin yazlık gardrobunu hazırlamak üzere harcaması için binlerce pound veren müşterisi olmuş. Bir başka müşterinin yatının prizlerinin göğüs pompasına uygun hale getirilmesi, okyanusta sallanan teknenin merdiven kapılarının yeterince güvenli olup olmadığından emin olmak için Dubai’ye uçmuşluğu bile var.

Adının kulaktan kulağa yayıldığını ve yeni müşterilerini böyle bulduğunu anlatıyor. Şu an kaç müşteriye anne konsiyerj hizmeti verdiği bilgisini paylaşmasa da, genelde Londra’nın zengin semtleri Chelsea, Kensington ve Cotswolds’ta yaşayan müşterileri olduğunu, aralarında çalışmak için veya yazlık evine gelen İtalyan ve Amerikan anneler de bulunduğunu söylüyor.

Hizmeti saatine 275 pound ücret ödenen telefonda ön görüşmeyle başlıyor, sonra istenen hizmetlere göre fiyatlandırma değişiyor.

Bu harcanan paraların israf olduğu fikrine katılmıyor, zengin insanların bebekleri için en iyisini istediğini vurguluyor sadece.

Baştaki isim bulma talebine gelince… Bebeği için benzersiz bir isim isteyen ABD’li müşteri için bir araya getirdiği dil bilimci, pazarlama uzmanı ve şair buldukları 17 isimlik listeyi üçe indirmiş ve sonunda müşteriye sunmuşlar. Bütün süreç iki ay sürmüş: “Çiftin nasıl bir çocuk istedikleri konusunda yüksek beklentileri vardı. Bebeği markalaştırmak gibi bir şey. Çocuklarının hayata bir adım önde başlamasını sağlamak istediler.”

Japon şirket kullanılmış bebek bezini geri dönüştürüp satışa sunduJapon şirket kullanılmış bebek bezini geri dönüştürüp satışa sundu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.