Bakan Koca: Aşı karşıtlığı en son bize yakıştırılabilir

Sağlık Bakanı Koca, Eris varyantıyla ilgili yaptığı açıklamada aşı üreticilerine dikkat çekmişti. Bu açıklamasının ardından Koca için 'aşı karşıtı' eleştirileri yapılmıştı. Bu iddiaya cevap veren Koca, "Aşı karşıtlığı konusu en son bize yakıştırılabilir" dedi.

Sağlık 11 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gazetecilerin sorularını yanıtladı. Daha önce bir doktorun Eris varyantı nedeniyle öldüğü iddiasını yalanlayan Koca aşı üreticilerini işaret etmiş ve “Bu propaganda, Eris varyantı sebebiyle, tıpkı salgının başlarındakine benzer, şu an için asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten tamamen uzak tedbirlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir” demişti.

Bu konuya ilişkin soruyu yanıtlayan Koca, aşı karşıtlığıyla ilgili eleştirilere “Aşı karşıtlığı konusu en son bize yakıştırılabilir. Bu süreçte Türkiye bağışıklama programında bulunan çocukluk çağı aşılarında yüzde 95’in üzerinde aşılama oranına sahip olmuş durumda. Bakanlığımıza bağlı konularda tüm süreçleri bilim kurulları ile birlikte yürütüyoruz. Dolayısıyla bizim bilime, akla, mantığa karşı olmamız söz konusu dahi olamaz. Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı yoktur. Bizim de aşıya karşı olmak gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz. Bazı açıklamalarımın hekim ve bilim insanlarına yönelik olduğuna dair yorum yapanlar oldu. Onları hedef göstermekle itham ettiler. Açıklamamdan böyle bir sonuç çıkarılması kesinlikle mümkün değil. Bu açıklamalar hekimlerimizin önlüğünün beyazına leke gelmemesi ve onları muhafaza etmek adına yapılmış açıklamalardı. Çocukluk çağı aşı programı konusunda tüm vatandaşlarımız son derece hassasiyetle hareket etmeli ve çocukluk çağı aşılarının yaptırılmasını temin etmeli. Aşı programındaki aşılarından eksikleri olan çocuklarımızın aşılarını, özenle yaptırmalılar” dedi.

Koca aşı tanımlanan herkesin mevsimsel grip aşısı yaptırması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Fahrettin Koca: Önceliğimiz salgın hastalık çıkmasını önlemekFahrettin Koca: Önceliğimiz salgın hastalık çıkmasını önlemek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.