Devlet hastanesinde estetik tartışması: Sistem sorunu mu doktor fırsatçılığı mı?

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Öden, hastanedeki KBB uzmanlarını parayla ameliyat yaptığını iddia etti. Olayın arkasından ise bölümdeki doktor yetersizliğinin yarattığı 'fırsatçılık' çıktı.

Sağlık 5 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Kulak Burun Boğaz (KBB) ameliyatlarının bir hafta boyunca yapılmaması kararı ile ilgili konuşan Başhekim Süleyman Öden, KBB uzmanlarını suçladı. Öden, “Estetik dışında kimseye bakmıyorlar” dedi.

Bir yıla yakın süredir vekil başhekimle yönetilen Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hafta boyunca KBB ameliyatı yapılmaması kararı alınmıştı.

KBB uzmanlarının sadece parası olan hastayla ilgilendiğini iddia eden Öden, ““Bu arkadaşlar bir yıl boyunca ne ameliyatı yapmışlar? Gelin hep birlikte bakalım. Estetik ameliyat dışında kimseye bakmıyorlar. Silvan’dan gelen gariban insanın ne suçu var. Bir yıldır kulak akıntısı çeken insanı muayene bile etmiyorlar. Çünkü parası yok” diyor.

Öden’in iddiaları, bölümdeki tüm doktorlarla alakalıyken 10Haber, olayın detaylarını hem hastane hem de Sağlık Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken’den dinledi.

Güldiken, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplam 8 KBB uzmanı bulunduğunu belirtirken, bunların ikisinin ildeki başka hastanede, ikisinin ameliyathane ve heyette, ikisinin ise raporlu olduğunu hatırlatarak randevusu olan hastalara bakabilecek iki doktor kaldığını hatırlattı.

Yurttaşların randevu alamamasının nedeninin hekim yetersizliği olduğunun altını çizen Güldiken, ortadaki sorunun sağlık sistemiyle alakalı olduğunu belirtti.

Acil gelen hastadan ‘estetik’ parası istenmiş

Öden’in ‘parayla estetik’ iddialarını doğrulayan Güldiken, “Acile trafik kazasında burnu kırılan bir hasta geliyor ve KBB doktorlarından biri ‘Bu estetik operasyona girer’ diyerek para istiyor. Fakat bu tüm hekimleri töhmet altında bırakacak bir durum olamaz” dedi.

Hastanede, yine bazı hekimlerin gelen yurttaşlardan malzeme adı altında 20 bin TL’ye kadar ücret isteyenler olduğunu öğrendiklerini aktaran Güldiken “Hep eleştirdiğimiz sağlık sisteminin getirdiği noktadır. Denetimsizlik böyle bir şey. Hekim azlığının sonucudur. Diyarbakır’da yaşanan, sistemin eksikliği ve insanların suistimal etmesidir” diye konuştu.

Diyarbakır Müftüsü: 'Şeyh' denilen kişi parayla iş yapıyorsa tasvip etmeyizDiyarbakır Müftüsü: ‘Şeyh’ denilen kişi parayla iş yapıyorsa tasvip etmeyiz

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.