İstanbul’da estetik ameliyatı olan İspanyol turist hayatını kaybetti

Estetik ameliyat olmak için İspanya'dan İstanbul'a gelen 42 yaşındaki kadın Şişli'de özel bir hastanede geçirdiği cerrahi operasyondan birkaç saat sonra fenalaşarak hayatını kaybetti. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Sağlık 7 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Estetik ameliyat olmak için İspanya'dan İstanbul'a gelen 42 yaşındaki Perla Virginia Baez Garay, Şişli'deki özel bir hastanede geçirdiği cerrahi operasyondan birkaç saat sonra fenalaşarak hayatını kaybetti. / Fotoğraf: DHA

İspanya’nın Madrid kentinde yaşayan iki çocuk annesi Perla Virginia Baez Garay güzellik ve gençlik hayaliyle İstanbul’a doğru yola çıktı. 42 yaşındaki kadın 5 Ağustos Pazartesi günü Şişli’deki özel bir hastanede estetik ameliyatlar geçirmek üzere bir estetik cerrah ile anlaştı.

Günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Perla sabahın ilk ışıklarıyla ameliyat masasına yattı. Operasyon başarıyla tamamlandı ve Perla dinlenmek üzere hastanenin müşahede odasına alındı. Ancak ameliyattan birkaç saat sonra işler ters gitmeye başladı. Perla aniden fenalaştı ve solunum sıkıntısı yaşamaya başladı.

Doktorlar hemen müdahale ederek Perla’yı yoğun bakım ünitesine aldı. Tüm çabalara rağmen yaşam mücadelesi kısa sürdü ve Perla Virginia Baez Garay o gece hayatını kaybetti.

Bu trajik olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kapsamlı bir soruşturma başlattı. Perla’nın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı ve burada yapılan otopsi sonucunda kesin ölüm nedeni belirlenecek. Ardından Perla’nın cenazesi ailesine ve İspanya Konsolosluğu yetkililerine teslim edildi.

Estetik oldu, üç kilo verdi: Ajda Pekkan stadyum konserinden 8,5 milyon lira kazanacakEstetik oldu, üç kilo verdi: Ajda Pekkan stadyum konserinden 8,5 milyon lira kazanacak

Estetik yaptırdı, hastaneden sargılarıyla kaçarken yakalandıEstetik yaptırdı, hastaneden sargılarıyla kaçarken yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.