50+1 ayrılığından sonra ilk hasar kaydı: İttifakımızda sorun yok

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50+1 aranması kriterinin kalkması konusunda Ak Parti ile MHP arasında yaşanan fikir ayrılığı sonrasında Ak Parti’den ilk ‘ittifak’ açıklaması geldi: İhtiyaç duyulan görüşmeler yapılıyor.

Siyaset 28 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50+1 şartının kaldırılıp en çok oyu alanın kazanması daha iyi olabilir” çıkışı MHP ile Ak Parti arasında soğuk rüzgarların esmesine yol açmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Muhtar seçmiyoruz” derken, Cumhur ittifakının diğer üyelerinin ise temkinli ve ortadan demeçler verdiği görülmüştü.

Bu farklı tavırlar “Cumhur İttifakı’nda çatlak var” tespitini güçlendirince Ak Parti’den konuya ilişkin açıklama geldi.

Çelik: Görüşmeye devam ediyorlar

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada ‘çatlak’ iddialarına değindi.

MHP ile sorun olduğu iddialarıyla ilgili Çelik “Cumhur İttifakında hiçbir sorun yok. Cumhur ittifakı yerel seçimlere hazırlanmaya devam ediyor. Herhangi bir sorun yok. Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Bahçeli ihtiyaç duyduklarında görüşmeye devam ediyorlar” dedi.

CHP lideri Özgür Özel’in ”Türkiye’de herkes eşittir fakat Kürtler daha az eşittir” sözlerine ilişkin ise Çelik “CHP’nin demek ki Kürt seçmeni istismar sezonu seçimler yaklaşırken başlamış. Yeni bir şey daha çıktı; en son gördük ki bu son seçimlerde imzaladıkları protokollerle aslında Kürt seçmene nasıl yalan söylemişler” ifadelerini kullandı.

Uçaktaki gazetecilerin aklına Erdoğan'a 50+1'i ve Bahçeli'yi sormak gelmediUçaktaki gazetecilerin aklına Erdoğan’a 50+1’i ve Bahçeli’yi sormak gelmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.