MHP’nin Merih Demiral teklifinin kabul edildiğini AA yazdı, CHP yalanladı

İzmir'e bozkurt işareti yapan Merih Demiral'ın heykelinin dikileceği yazıldı. Çünkü AA önerinin kabul edildiğini duyurdu, ama CHP bunun doğru olmadığını, teklifin komisyona gönderilmesinin 'usulen' olduğunu açıkladı.

Siyaset 13 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Merih Demiral.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Altan İnanç yönetiminde yapıldı. Meclis’te İsrail’in Tel Aviv şehri ile İzmir arasındaki kardeş şehir protokolü oy birliği ile iptal edildi. Bununla birlikte bir konu daha Meclis gündemindeydi. O da UEFA Disiplin Kurulu’nun EURO 2024’ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki yaptığı bozkurt işareti nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral’a iki maç ceza vermesiydi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser milli futbolcunun heykelinin İzmir’e dikilmesini önerdi. AA önerinin oy birliğiyle kabul edilerek ilgili komisyona gönderildiğini yazdı. Ama zaten usulen önerge komisyona gönderiliyor. Bunun kabul edildiğine dair haber yazılınca CHP’nin yönetiminde olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde MHP’nin teklifinin mecliste kabul edilmesi sosyal medyada tepki çekti. CHP iddiaların ardından açıklama yaptı ve “İzmir’e milli futbolcu Merih Demiral’ın heykeli dikileceği yönünde meclis kararı alındığına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz konusu talebe ilişkin önerge, ilgili mevzuat doğrultusunda detaylı incelenmek üzere ilgili komisyona gönderilmiştir” dedi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre Meclis Başkan Vekili Altan İnanç da “MHP’li Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser’in ‘bozkurt işareti’ yapan futbolcu Merih Demiral’ın heykelinin dikilmesine yönelik önergesi usul gereği ilgili komisyona gönderilmiştir. İzmir’e milli futbolcu Melih Demiral’ın heykelinin dikileceği yönünde meclis kararı alınmamıştır ve bu yöndeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu bahsi geçen heykeli dikme kararı yoktur” diyerek Meclis kararı olmadığını vurguladı ve usulen komisyona gönderildiğini belirtti.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay şunları söyledi:

“Yani böyle bir ihtimal olabilir mi, gözünüzü seveyim” diyerek iddialara tepki gösteren Tugay, “Biz Bozkurt işareti yapan futbolcu heykeli dikmeyiz İzmir’e yani. Sokaktaki çocuğa sorsanız, böyle bir şeyin olmayacağını söyler. Ciddiye alınması bile bir şey yani tuhaf. Yani bizi ne zannediyorlar? Anlamadım partimiz belli. İdeolojimiz belli. Bu olaydaki bizim savunacağımız, savunmayacağımız şeyler belli. Anlatabiliyor muyum? Yani heykel dikmek nasıl bir şey olabilir? Olabilir mi öyle bir şey?

MHP’li bir meclis başkan vekili var. Bizim orada o vermiş bu önergeyi. Grup başkan vekili verdiği için ona ayıp olmasın diye komisyona gönderelim demişler. İşte yarın meclis var. Yarın olumsuz oy çıkar kapanır konu. Belediyeden buna dair o haberleri yapan herkesi ayrı ayrı tebrik ederim. Yani bir arayıp sorsalar da böyle bir karar var mı diye ya? Komisyona havale edilmesi bu önergenin kabul edildiği anlamına gelmez ki. Komisyondan karar çıkacak. Ondan sonra oylanacak yani.”

Merih Demiral'ın cezası bahane, TFF Başkanlığı seçimleri için binbir ayak oyunu dönüyorMerih Demiral’ın cezası bahane, TFF Başkanlığı seçimleri için binbir ayak oyunu dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.