Ahmet Yavuz: CHP’nin emekli askeri değiliz, CHP’nin fikrini sorduğu kişileriz

Siyaset 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin köşesinde iki hafta önce CHP’nin Özgür Özel başkanlığında  yaptığı Milli Güvenlik Politikaları Danışma Kurulu toplantısını yazdı. Şahin bu toplantıya isimleri sır gibi saklanan emekli askerlerin katıldığını iddia etti.

Bu toplantıya katılan ve fotoğrafta olmayan emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz  toplantıya katıldığını söyleyerek Zafer Şahin’e sert bir yanıt verdi. Ahmet Yavuz X hesabından “Zafer Şahin aklınca gizem yaratmış! O emekli askerlerden biri benim. O gün zaten açıklanmıştı. Bilmiyor gibi yapmış! Tam beklediğim gibi! Fikrimizi soranlara cevap vermek vatanseverliktir. Üstelik bunu hiçbir çıkar beklemeden yapmak Şahin’in anlama kapasitesini aşan bir durumdur. Ayrıca soruyu yanlış sormuş Zafer efendi! CHP’nin emekli askerleri değiliz. CHP’nin fikirlerine başvurduğu onurlu kişileriz. Fikrimizi söylemekten bizler, dikkate almaktan soranlar sorumludur. Para ile beslenen tanıdıklarından da değiliz. Ülkenin birliğini, dirliğini dün nasıl düşünüyorsak bugün de, yarın da aynı şekilde düşünürüz” dedi.
Ahmet Yavuz CHP’nin paylaştığı fotoğrafta olmamasına da açıklama getirdi. Yavuz,”Ben zoom üzerinden katıldığım için o fotoğraf karesinin içinde yoktum. Yoksa ben de paylaşılan fotoğrafta yer alırdım” dedi.

Toplantıya katılan emekli Koramiral Atilla Kezek de “Siyasi bir kimliğimiz yok. Emekli askerleriz. Ülkemizin milli güvenlik konuları hakkında kim bizim bilgimize ihtiyaç duyar sorarsa biz de yanıtlarız” diye konuştu.

Ahmet Yavuz: Atatürk'ü anlamadığımızı binbaşıyken anladımAhmet Yavuz: Atatürk’ü anlamadığımızı binbaşıyken anladım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.