AK Parti Bismil teşkilatında yönetim krizi

AK Parti Bismil İlçe Başkanlığı'nda haftalardır yönetim krizi yaşanıyor. Daha önce de kendisini yıldırmak isteyenler olduğunu ve boyun eğmeyeceğini söyleyen İlçe Başkanı Veysel Yağmur, 'istifa etti' haberleri sonrası açıklama yaptı ve görevinin başında olduğunu söyledi.

Siyaset 10 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Diyarbakır’ın Bismil AK Parti ilçe teşkilatında yönetim krizi yaşanıyor. Bu iddiaları mevcut başkan Veysel Yağmur’un sosyal medya paylaşımları da destekliyor. İddiaya göre; daha önce belediye başkanlığı adaylığı için de ismi geçen Muzaffer Cengiz Özaydın’ın ilçe başkanı olması isteniyor ve Veysel Yağmur istifaya zorlanıyor. Ancak Veysel Yağmur istifa etmedi ve daha önce yaptığı bir açıklamada da yıldırmalara boyun eğmeyeceğini söylemişti.

Önceki gün sosyal medyada paylaşım yapan Yağmur, görevinin başında olduğunu söyledi bazı haber sitelerinde “İstifa etti” şeklinde çıkan haberlere de itibar edilmemesini belirtti. Yağmur açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şahsıma görev tebliğ edildiğinden bu yana, Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bağlı olarak görevimi layıkıyla yerine getirdim, getiriyorum, getireceğim. Benim bilgim ve dahilim haricinde çıkan haberler asılsızdır İtibar edilmemesini ve önemsenmemesini rica ediyorum. Görevimin başındayım!”

AKP parti tüzüğü gereği, ilçe başkanlarının görevi ancak bireysel istifa, yönetimin toplu istifası ya da MKYK kararı ile sonlandırılabiliyor.

Kılıçdaroğlu için vahim anket: Türkiye'nin yüzde 92'si, kendi seçmeninin neredeyse yarısı başarısız buluyorKılıçdaroğlu için vahim anket: Türkiye’nin yüzde 92’si, kendi seçmeninin neredeyse yarısı başarısız buluyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.