Ak Parti ve MHP 29 ilde anlaştı: Bartın ve Erzincan’da adaylar MHP’den

Ak Parti ve MHP yerel seçimler için 29 ildeki işbirliğinin ayrıntılarını netleştirdi. Yakın zamanda il il incelemeler yapıp öyle karar vereceğini duyuran Ak Part, Bartın ve Erzincan'da aday çıkarmayarak MHP'yi destekleyeceğini duyurdu.

Siyaset 29 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Yerel seçim takvimi yaklaştıkça ittifakların genel ve lokal stratejileri de netleşiyor.

Yerel seçimlerde Ak Parti ve MHP 29 ilde ittifak yapacak. İttifak yapılacak iller arasında Erzincan da var. Erzincan’da Ak Parti aday çıkarmayarak MHP adayını destekleyecek.

MHP’nin Ak Parti’nin adayını destekleyeceği iller Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olarak açıklandı.

Ak Parti ise beş ilde MHP’nin adayını destekleyecek. Bu iller Erzincan, Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye olarak belirlendi.

Ak Parti ve MHP 22 ilde ise kendi adaylarıyla seçime katılacak. Bu iller Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat olarak belirlendi.

Erzincan ve Bartın’da ibre MHP’ye döndü

Erzincan’da Ak Parti ile MHP’nin ortak belediye başkan adayının mevcut Belediye Başkanı Bekir Aksun olması bekleniyor.

Ak Parti milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz önümüzdeki yerel seçimlerde Bartın’da Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin adayını destekleyeceklerini açıkladı.

Bartın il merkezinde Cumhur İttifakı çatısı altında belirlenen tek aday ile seçime gidileceğini açıklayan Milletvekili Aldatmaz kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki teşkilat temayül yoklamasında tebliğ edildiğini söyledi.

‘Hak ettiği gelişim ve kalkınmayı sağlayacağız’

Milletvekili Aldatmaz “Şehirlerimiz, ilçelerimiz ve beldelerimizin geleceğini şekillendirecek 31 Mart 2024 yerel seçimlerine Bartın merkezde Cumhur İttifakı çatısı altında tek aday göstereceğiz. Ak Parti olarak Bartın’ımızda Cumhur İttifakı ortağımız MHP’nin adayını destekleyecek ve ittifak çatısı altında mutlak zafere ulaşacağız. Bartın’ımızı Türkiye Yüzyılı’nın parlayan şehirlerinden birine dönüştürmek, hak ettiği gelişim ve kalkınmayı sağlamak için tüm halkımızın 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı adayına tam destek sunacağından hiç kuşkumuz yok. Yerel seçimlerin şimdiden Bartın’ımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, seçim sürecinde Bartın’ımıza yakışır bir atmosferde tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.

MHP’nin kapısını çalan mevcut başkan kazandı

Ak Parti’nin Bartın Belediye Başkan aday adaylığı için Kenan Dursun, Şennur Demir, Turhan Kalaycı ve Hüseyin Manav başvuruda bulunmuş, ittifakın adayı olmak istediğini belirten mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ise 13 Aralık 2023’te MHP Genel Merkezi’ne giderek aday adaylığı başvurusu yapmıştı.

AK Parti seçim başkanlarını belirlediAK Parti seçim başkanlarını belirledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.