AK Parti ve MHP’nin yerel seçim planı netleşti

AK Parti ve MHP yerel seçimlerde 30 büyükşehirde iş birliği kararının ardından, diğer kentlerde de ittifak kararı almıştı. Bu kapsamda, iki parti arasında 51 il için iş birliği planı netleşti. MHP 24 ilde aday göstermeyerek AK Parti'yi destekleyecek.

Siyaset 30 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

AK Parti’de 81 ildeki temayül yoklamaları tamamlandı. Sahada yapılan anket çalışmalarıyla çıkan isimler değerlendirildi. Şimdi sıra aday isimlerini belirlemeye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Ocak itibarıyla üst komisyonu toplayarak aday belirleme çalışmalarına başlayacak. Komisyon, Adana’dan başlayarak alfabetik sırayla illerin ve ilçelerin belediye başkan adaylarını belirleyecek. Netleşmeyen aday durumlarında, il bazında yeni anketler düzenlenebilecek. AK Parti kaynakları, bir hafta içinde adayların 30’a yakının belirlenebileceği görüşünde.

İmamoğlu'ndan yerel seçim mesajı: Bu dönem gitmeye niyetimiz yokİmamoğlu’ndan yerel seçim mesajı: Bu dönem gitmeye niyetimiz yok

Habertürk’te yer alan habere göre; AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak aday çıkaracak. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilde ise iş birliği planı netleşti. AK Parti ve MHP 22 ilde ayrı adaylar çıkararak yarışacak. Bu iller ise Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat olarak sıralanıyor.

AK Parti, kalan 29 ilin 24’ünde ise aday çıkaracak, 5 ilde MHP’yi destekleyecek. AK Parti’nin aday göstereceği ve MHP’nin de destekleyeceği iller ise Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olacak. İki parti arasında ilçeler üzerindeki çalışmalar ise sürüyor.

Ak Parti ve MHP 29 ilde anlaştı: Bartın ve Erzincan'da adaylar MHP'denAk Parti ve MHP 29 ilde anlaştı: Bartın ve Erzincan’da adaylar MHP’den

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.