AK Parti’de milletvekillerinin yüzde 65’i yenilendi, üç dönemlikler aday yapılmadı

AK Parti’nin milletvekili listelerinde değişim oranı yüzde 65 oldu. Üç dönem görev yapanlar yeniden aday gösterilmedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve 15 bakan liste başı olurken, Koca ile Ersoy kendi istekleriyle liste dışı kaldı. Aday olmak için istifa eden Hatay Valisi de aradığını bulamadı.

Siyaset 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Milletvekili aday listelerinin son teslim gününde YSK’da yoğun bir trafik vardı. MHP hariç Meclis’te grubu bulunan tüm partiler aday listeleri üzerinde son güne kadar çalıştı. AK Parti’nin aday listesini Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Genel Sekreteri Fatih Şahin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu. Şahin listelerde yüzde 65 oranında değişim yaşandığını söyledi.

İktidar partisi 181 milletvekilini aday göstermedi, 104’ü ise yeniden aday oldu. Öte yandan partinin ağır topları da üç dönem kuralına takıldı. Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz bu isimler arasında.

AK Parti’nin sunduğu listede en genç aday, 18 yaşındaki İzmir 1. Bölge’den Nisa Alptekin, en yaşlı aday ise 73 yaşındaki İstanbul 3. Bölge’den Şamil Ayrım oldu.

Aday listesinde 487 erkek 113 de kadın aday yer aldı. Adayların yaşlara göre dağılımı ise 18-20 arası yaş arası iki, 20-30 arası 23, 30-40 yaş arası 93, 40-50 yaş arası 210, 50-60 yaş arası 214, 60-65 yaş arası da 38 ve 65 yaş üstü ise 20 aday şeklinde oldu.

DSP seçimlerde Erdoğan'ı destekleyecek ve AK Parti listelerinde yer alacakDSP seçimlerde Erdoğan’ı destekleyecek ve AK Parti listelerinde yer alacak

Koca ve Ersoy hariç tüm bakanlar birinci sırada

Kabinede yer alan 15 bakanın tamamı liste başından aday oldu. Aday olmama kararı alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy listelerde yer almadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölge’de, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge’de, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Ankara 3. Bölge’de liste başı oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya’da ilk sıradan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa 2. Bölge’de 1. sıradan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir’den, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul 1. Bölge’de 1. sıradan sıradan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu İzmir 2. Bölge’de 1. sıradan aday oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kayseri’den, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Osmaniye’den, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Şanlıurfa’dan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mersin’den, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Kahramanmaraş’tan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Ordu’dan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş Samsun’dan, Ulaştırma Bakanı Adil Karaosmanoğlu ise Trabzon’dan aday gösterildi.

Eski Çalışma Bakanı Faruk Çelik de Artvin’de liste başı oldu.

HÜDA PAR’a 4, DSP’ye 3 kontenjan

Cumhur İttifakı’nın ortakları Büyük Birlik Partisi (BBP), Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 81 ilde kendi listeleri ile seçime girecek. MHP aday listesini 7 Nisan’da YSK’ya teslim ederek ortak liste arayışlarına kapıyı kapatmıştı.

Cumhur İttifakı’na destek açıklayan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal seçilebilir bir yer olan İstanbul 2. Bölge’de 4. sıradan aday gösterildi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ise Ankara 1. Bölge’de 9. sıradan aday yapıldı. Ejder Onursal ise Ankara 2. Bölge’de 9. sıradan aday oldu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise İstanbul 3. Bölge’de 4. sıradan aday gösterildi. Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Batman’da 2. sıradan, Genel Sekreter Şehzade Demir Gaziantep’te 6. sıradan, Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç de Mersin’de 4. sıradan aday oldu.

Ankara'da liste kurşun gibi ağır! CHP'nin ışıkları sabaha kadar yandı, PM iki kez ertelendiAnkara’da liste kurşun gibi ağır! CHP’nin ışıkları sabaha kadar yandı, PM iki kez ertelendi

Yıldırım ve Şentop üç dönem kuralına takıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz ve Fatih Şahin listede yer almadı

TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop da listeye giremeyen isimlerden.

Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Mustafa Elitaş, Yılmaz Tunç, listeye giremeyen diğer isimler oldu.

Üç dönem kuralına takılan 65 isim aday gösterilmedi

AK Parti’de üç dönem kuralına takılan aralarında eski bakanların da bulunduğu 65 isim listere giremedi. Bu isimlerden bazıları şöyle:

Mustafa Ataş, Bayram Özçelik, Mehdi Eker, Recep Akdağ, İsmail Tamer, Taner Yıldız, Ahmet Aydın, Veysel Eroğlu, Naci Bostancı, Yalçın Akdoğan, Cevdet Yılmaz, Hakan Çavuşoğlu, Nabi Avcı, Abdullah Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Süreyya Sadi Bilgiç, Ahmet Berat Çonkar, Akif Çağatay Kılıç, Erol Kaya, Mihrimah Belma Satır, Şirin Ünal, Tülay Kaynarca, Vedat Demiröz, Doğan Kubat, Ramazan Can, Fikri Işık, İlyas Şeker, Öznur Çalık, Uğur Aydemir, Mahir Ünal, Osman Aşkın Bak, Halil Özcan, Mehmet Altay, Yusuf Başer, İlknur İnceöz, Orhan Atalay, Hacı Bayram Türkoğlu, Volkan Bozkır, Mehmet Kasım Gülpınar

Özlem Zengin ve Numan Kurtulmuş İstanbul’dan aday

Genel Başkan Yardımcılarından Numan Kurtulmuş, İstanbul 3. Bölge’de 1. sıradan, Erkan Kandemir İstanbul 1. Bölge’de 2. sıradan, Efkan Ala Bursa 1. Bölge’de 1. sıradan, Jülide Sarıeroğlu Ankara 1. Bölge’de 2. sıradan, Belgin Uygur Balıkesir’de 2. sıradan, Leyla Şahin Usta Ankara’de 3. Bölge 2. sıradan, Çiğdem Karaaslan Samsun’da 2. sıradan aday gösterildi.

Milletvekili olmayan Genel Başkan Yardımcılarından Parti Sözcüsü Ömer Çelik Adana’da liste başı oldu. Mustafa Şen Trabzon’da 2. sıradan, Ömer İleri de Ankara 3. Bölge’de 3. sıradan aday.

Mevcut Grup Başkanvekillerinden Emin Akbaşoğlu Çankırı’dan liste başından aday gösterildi.

İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkması ve Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) 6284 sayılı yasa değişikliğini ittifak koşulu olarak getirmesine karşı çıkan Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise bu kez Tokat yerine İstanbul 3. Bölge’de 2. sıradan aday oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden ilişki kurulmaya çalışılan dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle grup başkanvekilliği görevinden istifa ettirilen Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise Denizli’de liste başı oldu.

Erdoğan Çelebi'den çocuk istedi, PKK'yı örnek gösterdi, muhalefet tepki gösterdiErdoğan Çelebi’den çocuk istedi, PKK’yı örnek gösterdi, muhalefet tepki gösterdi

İsmail Ok Balıkesir’den, Mehmet Ali Çelebi İzmir’den aday

Diyarbakır’da eski bakanlardan Mehdi Eker adaylık başvurusunda bulunmadı. Mevcut milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal listeye giremedi. Diyarbakır’da 24 ve 26. Dönem milletvekili Galip Ensarioğlu, liste başından aday oldu. Emekli Ulucami İmamı Mehmet Sait Yaz ikinci sıradan, çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP İl Başkanlığı önünde nöbet tutan Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer ise 4. sıradan aday gösterildi.

2018 seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili seçildikten sonra AK Parti’ye katılan İsmail Ok Balıkesir’de liste başı oldu. Tuba Vural Çokal ise Antalya’da 3. sıradan yeniden aday gösterildi.

Listede ilk önce CHP’den ardından ise Memleket Partisi’nden istifa ederek AK Parti’ye geçen Mehmet Ali Çelebi, İzmir 2’nci Bölge 4’ncü sıradan aday gösterildi. AK Parti 2018 seçimlerinde İzmir 2’nci Bölge’den 4 vekil çıkarmıştı.

Hulki Cevizoğlu İstanbul’dan seçilecek sırada

AK Parti listelerinde çok sayıda gazeteci de milletvekili adayı olarak yer aldı.

Hulki Cevizoğlu İstanbul 1. Bölge’de 6. sıradan, A Haber’den Şebnem Bursalı İzmir 1. Bölge’de 3. sıradan, Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe İstanbul 3. Bölge’de 15. sıradan aday oldu.

Türkeş, Gökçek, Arınç ve Şimşek bayrağı çocuklarına devretti

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar listeye giremedi. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, Ankara 2. Bölge’de 5. sıradan aday gösterilirken, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu İstanbul Milletvekili Mücahit Arınç ise Manisa’da 3. sıraya kaydırıldı. 24. Dönem TBMM Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ali Şahin’in oğlu Cem Şahin de Karabük 1. sıra adayı oldu.

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in halen Ankara Milletvekili olan oğlu Tuğrul Türkeş ise 1. Bölge’de liste başından aday gösterildi.

Pandemi sırasında Çin’in Sinovac aşılarını Türkiye’ye getiren işadamı Cantürk Alagöz, AK Parti’den Iğdır 1. sıradan aday oldu.

Taşkenlioğlu ve Tatlıses listeye giremedi, Sayan’ın da işi zor

Eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban ile boşanma davasıyla gündeme gelen, Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da listeye giremedi. Taşkesenlioğlu’nun adı, suç örgütü lideri Sedat Peker’in rüşvet iddialarında da geçmişti.

AK Parti’den 5. kez aday adayı olan sanatçı İbrahim Tatlıses, yine aday listelerine giremedi.

Milletvekilliği için Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Savcı Sayan, İzmir 1. Bölge’de 6. sıradan aday gösterildi. AK Parti 2018 seçimlerinde bu bölgeden 4 milletvekili çıkarmıştı.

Sayan istifasıyla ilgili “Cumhurbaşkanımız bana ‘Meclis’te olmaznız gerekiyor’ dedi. Öyle uygun gördüler, ben de kabul ettim” açıklaması yapmıştı.

Taşkesenlioğlu: Başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay!Taşkesenlioğlu: Başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay!

İstifa eden vali aday yapılmadı

6 Şubat depreminden günler sonra AK Parti’den aday olmak için Hatay Valiliği görevinden istifa eden Rahmi Doğan ise aday listelerine giremedi.

Valiliğin resmi sosyal medya hesabından adaylık başvurusu yapacağını duyurarak istifa eden Doğan’ın kararı, kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, listeler teslim edilmeden önce partisinin Adıyaman’da çıkaracağı iddia edilen listeye tepki gösterdi. Sosyal medyada dolaşıma giren listenin ‘siyasi intihar’ anlamına geldiğini savunan Metiner, “Umarım doğru değildir. AK Parti’ye de, Adıyaman’a da çok yazık olur. Demedi demeyin” dedi.

Depremlerden sonra istifa eden tek Ak Partili siyasetçiDepremlerden sonra istifa eden tek Ak Partili siyasetçi

AK Parti milletvekili aday listesinin tamamı şöyle:

ADANA

1 ÖMER ÇELİK

2 AHMET ZENBİLCİ

3 SUNAY KARAMIK

4 ABDULLAH DOĞRU

5 FARUK AYTEK

6 MUSTAFA YILDIZ

7 HASAN HÜSEYİN KUŞCU

8 EROL KAHRAMAN

9 KASIM PAMUK

10 FATİME YURDUSEVEN

11 DİNÇER DİNÇ

12 MELİKE DOĞAN

13 RAMAZAN ÇIRAK

14 OĞUZHAN GÜRHANİ

15 MEHMET KURTARAN

 

ADIYAMAN

1 RESUL KURT

2 İSHAK ŞAN

3 MUSTAFA ALKAYIŞ

4 HÜSEYİN ÖZHAN

5 ZİYA POLAT

 

AFYONKARAHİSAR

1 ALİ ÖZKAYA

2 İBRAHİM YURDUNUSEVEN

3 HASAN ARSLAN

4 FERDA ERTÜRK

5 HAKKI ÖZTÜRK

6 ETHEM KARAHAN

 

AĞRI

1 RUKEN KİLERCİ

2 ABBAS AYDIN

3 MEHMET ALİ BİLGİLİ

4 ŞABAN POLAT

 

AMASYA

1 HALUK İPEK

2 HASAN ÇİLEZ

3 ABDULKERİM BUĞRA ŞİMŞEK

 

ANKARA 1. BÖLGE

1 YILDIRIM TUĞRUL TÜRKEŞ

2 JÜLİDE SARIEROĞLU

3 MURAT ALPARSLAN

4 ZEHRANUR AYDEMİR

5 MUSTAFA HASGÜL

6 EBRU KURBAN YALDIZ

7 MUHAMMED ABDULLAH ÖZER

8 OSMAN KARAASLAN

9 HASAN ERÇELEBİ

10 EYÜP GÖKHAN ÖZEKİN

11 EDİBE SİNEM ERSOY

12 İLHAMİ TEKE

13 MUHAMMET TARIK KUYRUKCU

 

ANKARA 2. BÖLGE

1 VEDAT BİLGİN

2 LÜTFİYE SELVA ÇAM

3 ORHAN YEGİN

4 ZEYNEP YILDIZ

5 OSMAN GÖKÇEK

6 KURTCAN ÇELEBİ

7 ABDULVAHAP ŞAHİN

8 CİHAN ANKARA

9 EJDER ONURSAL

10 SERVET TÜRKAYIK

11 BURCU GÖKALP

 

ANKARA 3. BÖLGE

1 FUAT OKTAY

2 LEYLA ŞAHİN USTA

3 ÖMER İLERİ

4 ASUMAN ERDOĞAN

5 AHMET FETHAN BAYKOÇ

6 REMZİ ALBASAN

7 HALİSE ÇİFTCİ

8 AHMET ÇOTUK

9 AHMET GÜL

10 ERTUNÇ GÜNGÖR

11 HALİL HOTAMAN

12 CANSIN YILMAZ YAŞAR

 

ANTALYA

1 MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

2 MUSTAFA KÖSE

3 TUBA VURAL ÇOKAL

4 KEMAL ÇELİK

5 ATAY USLU

6 İBRAHİM ETHEM TAŞ

7 KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU

8 İZZETTİN SULTANYAR

9 TÜLAY BEŞKONAK ÖZÇAY

10 YUSUF MAYISLAR

11 BETÜL DEMİROK

12 RÜŞTÜ PEKER

13 FERAH NUR ÜNAL

14 ÖZCAN YILDIRIM

15 MEHMET UYSAL

16 YAHYA TURGUT

17 İBRAHİM BAYUK

 

ARTVİN

1 FARUK ÇELİK

2 AHMET ERDEM

 

AYDIN

1 MUSTAFA SAVAŞ

2 SEDA SARIBAŞ

3 ÖMER ÖZMEN

4 MUSTAFA ABAK

5 MEHMET UMUT TUNCER

6 DUYGU GÖĞDE

7 MURAT GÜN

8 MEHMET ARKUN

 

BALIKESİR

1 İSMAİL OK

2 BELGİN UYGUR

3 MUSTAFA CANBEY

4 ALİ TAYLAN ÖZTAYLAN

5 PAKİZE MUTLU AYDEMİR

6 MEHMET AYDEMİR

7 AHMET GÜR

8 EŞREF USLU

9 FATİH GÜNGÖR

 

BİLECİK

1 HALİL ELDEMİR

2 HÜSNÜ ERSOY

 

BİNGÖL

1 FEYZİ BERDİBEK

2 ZEKİ KORKUTATA

3 FURKAN UFUK COŞKUN

 

BİTLİS

1 TURAN BEDİRHANOĞLU

2 MUAZ ERGEZEN

3 CEBRAİL YAKIŞIR

 

BOLU

1 YÜKSEL COŞKUNYÜREK

2 ARZU AYDIN

3 KAZIM KONAK

 

BURDUR

1 ADEM KORKMAZ

2 MUSTAFA OĞUZ

3 VOLKAN MENGİ

 

BURSA 1. BÖLGE

1 EFKAN ALA

2 REFİK ÖZEN

3 AHMET KILIÇ

4 EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ

5 MUSTAFA YAVUZ

6 AHMET YILDIZ

7 İRFAN AKKAYA

8 ÖMER FARUK TEMİZTÜRK

9 SEMİH PEKSERT

10 MİHRİMAH KOCABIYIK

 

BURSA 2. BÖLGE

1 MUSTAFA VARANK

2 AYHAN SALMAN

3 OSMAN MESTEN

4 EMEL GÖZÜKARA DURMAZ

5 MUHAMMET MÜFİT AYDIN

6 MUSTAFA YILDIRIM

7 FUAT ALPASLAN

8 SÜLEYMAN ÇELİK

9 ASUMAN AKÇAY SAKALLI

10 MUSTAFA KAYA

 

ÇANAKKALE

1 AYHAN GİDER

2 JÜLİDE İSKENDEROĞLU

3 NAZIM HİKMET KESKİNER

4 HALİL ZAHİT MERT

 

ÇANKIRI

1 MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU

2 SALİM ÇİVİTCİOĞLU

 

ÇORUM

1 YUSUF AHLATCI

2 OĞUZHAN KAYA

3 ZEKİ GÜL

4 RAMAZAN KELEPİRCİOĞLU

 

DENİZLİ

1 CAHİT ÖZKAN

2 ŞAHİN TİN

3 NİLGÜN ÖK

4 EKREM BAŞER

5 OSMAN YÜCELİŞ

6 BİRTAN ŞAHAN

7 FERİDE KABADAYILAR

 

DİYARBAKIR

1 MEHMET GALİP ENSARİOĞLU

2 MEHMET SAİD YAZ

3 SUNA KEPOLU ATAMAN

4 AYŞEGÜL BİÇER

5 AZİZ ALPER BİTEN

6 ABDULVAHİT GÜVENSEN

7 FEYZULLAH ŞİMŞEK

8 HATİCE SEYDAOĞLU

9 ABDURRAHMAN KİKİZADE

10 TAHSİN ARSLAN

11 MUHAMMED AHMET MAHSUM MELİKOĞLU

12 SEYİD KUTUP YILDIRIM

 

EDİRNE

1 FATMA AKSAL

2 TARIK HATİPLER

3 ERDİNÇ ÇEKİÇ

4 SEVDA NUR KURBAN

 

ELAZIĞ

1 EROL KELEŞ

2 EJDER AÇIKKAPI

3 MAHMUT RIDVAN NAZIRLI

4 MÜCAHİT YANILMAZ

5 HASAN MURAT ÖZ

 

ERZİNCAN

1 SÜLEYMAN KARAMAN

2 MEHMET CAVİT ŞİRECİ

 

ERZURUM

1 SELAMİ ALTINOK

2 FATMA ÖNCÜ

3 MEHMET EMİN ÖZ

4 ABDURRAHİM FIRAT

5 AYŞE DENİZ ÇELİK

6 MUHAMMED GÖKBERK KOCAALİLER

 

ESKİŞEHİR

1 FATİH DÖNMEZ

2 AYŞEN GÜRCAN

3 ALİ DEMİREL

4 HAKAN ÇİZMELİOĞLU

5 PINAR TURHANOĞLU GÜCÜYENER

6 DERYA ÇIRAKLI

 

GAZİANTEP

1 ABDULHAMİT GÜL

2 MEHMET EYUP ÖZKEÇECİ

3 ALİ ŞAHİN

4 DERYA BAKBAK

5 MESUT BOZATLI

6 ŞEHZADE DEMİR

7 İRFAN ÇELİKASLAN

8 BÜNYAMİN BOZGEYİK

9 FERAY YILMAZ

10 MUHAMMED HAKAN TANRIÖVER

11 HASAN TEKE

12 ABDULLAH DURDU

13 CUMA REYHAN

14 ABDULLAH KORKMAZ

 

GİRESUN

1 NAZIM ELMAS

2 ALİ TEMÜR

3 TOLGA ERENER

4 BERRİN AYDIN

 

GÜMÜŞHANE

1 CELALETTİN KÖSE

2 ÜNAL YILMAZ

 

HAKKARİ

1 ABDULMUTTALİP ÖZBEK

2 MEHMET BUDAK

3 HİKMET YAŞAR

 

HATAY

1 ADEM YEŞİLDAL

2 ABDULKADİR ÖZEL

3 HÜSEYİN YAYMAN

4 KEMAL KARAHAN

5 ZEHRA EREN

6 CENGİZ YILDIZ

7 FİLİZ ÖZÇÖREKÇİ

8 AHMET ALPER SOYLU

9 MEHMET HAKAN YILMAZ

10 HALİL ERSEN DOĞAN

11 NECMİDDİN ÇİTO

 

ISPARTA

1 MEHMET UĞUR GÖKGÖZ

2 OSMAN ZABUN

3 YAKUP KÜTÜK

4 NESRİN SEMİZ

 

MERSİN

1 NUREDDİN NEBATİ

2 ALİ KIRATLI

3 HAVVA SİBEL SÖYLEMEZ

4 FARUK DİNÇ

5 MEHMET AKDOĞAN

6 ALİ İHSAN GÖK

7 SERKAN TANRIKULU

8 HAKKI MENİZ

9 FATİH DÖLEK

10 MUSTAFA ERİM

11 FİRDEVS AKTÜRK

12 HALİT PEKDURAN

13 SEÇKİN TAŞ

 

İSTANBUL 1. BÖLGE

1 MURAT KURUM

2 ERKAN KANDEMİR

3 HASAN TURAN

4 MÜŞERREF PERVİN TUBA DURGUT

5 HULUSİ ŞENTÜRK

6 MUSTAFA HULKİ CEVİZOĞLU

7 TUĞBA IŞIK ERCAN

8 İSMAİL ERDEM

9 YAHYA ÇELİK

10 BEHİYE EKER

11 SERKAN BAYRAM

12 ÜMMÜGÜLŞEN ÖZTÜRK

13 AZMİ EKİNCİ

14 NURETTİN ALAN

15 FATİH SÜLEYMAN DENİZOLGUN

16 LEMAN YENİGÜN

17 ESMA ERSİN

18 UMUT ARMAN SONAY

19 ALİ SEVİNÇ

20 MAHMUT EMİNMOLLAOĞLU

21 RÜSTEM KABİL

22 ALİ YAZLI

23 AYDOĞAN AHIAKIN

24 ZEYNETTİN AYDIN

25 CEMAL DONAT

26 EBRU SARACOĞLU

27 AYŞEGÜL ESRA ATİK

28 FATİH ÖGÜN

29 ZEYNEP BAYIR

30 MURAT AÇIK

31 VELİ ARSLAN

32 YUNUS FIRAT AYDIN

33 MUSTAFA NAİM YAĞCI

34 FURKAN GÖKGÖZ

35 NURETTİN ALAGÖZ

 

İSTANBUL 2. BÖLGE

1 SÜLEYMAN SOYLU

2 HALİT YEREBAKAN

3 RABİA KALENDER İLHAN

4 MEHMET ÖNDER AKSAKAL

5 MUSTAFA DEMİR

6 İSMAİL EMRAH KARAYEL

7 ZAFER SIRAKAYA

8 BÜŞRA PAKER

9 SEVAN SIVACIOĞLU

10 DERYA AYAYDIN

11 ADEM YILDIRIM

12 SENA NUR ÇELİK

13 AHMET BİLAL KIYMAZ

14 HÜSEYİN EROĞLU

15 ENES EMİNOĞLU

16 AHMET HAMDİ ÇAMLI

17 EMRE USTAOSMANOĞLU

18 ŞEVKİ ŞAR

19 CAHİT ALTUNAY

20 ÖMER FUAT GÜNDAY

21 ORHAN NARİN

22 SELÇUK KAR

23 KEMAL OĞUZ KIDİL

24 FERŞAT YILDIRIM

25 ECRİN NAZLI İNAN

26 NAZİF BARIŞ ÇİFTÇİOĞLU

27 BEŞİR AÇIKÇA

 

İSTANBUL 3. BÖLGE

1 NUMAN KURTULMUŞ

2 ÖZLEM ZENGİN

3 CÜNEYT YÜKSEL

4 ZEKERİYA YAPICIOĞLU

5 HALİS DALKILIÇ

6 RÜMEYSA KADAK

7 OĞUZ ÜÇÜNCÜ

8 NECMİ KADIOĞLU

9 ŞAMİL AYRIM

10 SEDA GÖREN BÖLÜK

11 NİLHAN AYAN

12 YILDIZ KONAL SÜSLÜ

13 ŞENGÜL KARSLI

14 YÜCEL ARZEN HACIOĞULLARI

15 HALİME KÖKCE

16 MEHMET SARI

17 NEVZAT ŞATIROĞLU

18 EKREM GÖRÇEKER

19 NECATİ KARAGÖZ

20 RASİM ERDOĞMUŞ

21 YUSUF ASLAN

22 MUSTAFA KORKUT

23 MUTLU BOZOĞLU

24 FETİ AHMET BALIN

25 OKTAY ŞAMDANLI

26 MEHMET YILDIZ

27 YILMAZ DURMUŞ

28 NEVİN MİNE VURAL

29 MEMET YALÇIN

30 NAZİF ÇETİN

31 RAMAZAN ARKAN

32 HARUN ÇELİK

33 RASİM YAĞAR

34 CEMAL TOPTANCI

35 RECEP SEYYAR

36 ALİ ÇİÇEK

 

İZMİR 1. BÖLGE

1 MEHMET KASAPOĞU

2 MAHMUT ATİLLA KAYA

3 ŞEBNEM BURSALI

4 MEHMET ALİ ÇELEBİ

5 CEMAL BEKLE

6 SAVCI SAYAN

7 ENES EFENDİOĞLU

8 ÖMÜR ŞANLI

9 MEHMET SADIK TUNÇ

10 NİSA ALPTEKİN

11 MEHMET SAİD BAŞDAŞ

12 SELAHATTİN SERDAR MUÇAY

13 BERKAN YILDIZHAN

14 HATİCE YELİZ KARATAŞ

 

İZMİR 2. BÖLGE

1 EYYÜP KADİR İNAN

2 FEHMİ ALPAY ÖZALAN

3 CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI

4 YAŞAR KIRKPINAR

5 KEREM ALİ SÜREKLİ

6 MUHAMMET DOĞAN

7 DİLEK YILDIZ

8 İSMAİL HANCI

9 AHMET CAN ÇELİK

10 GÜLŞEN GEZİCİ

11 HALİL POLAT

12 VEYSEL GÜLDOĞAN

13 GÜVEN DEMİRAĞ

14 YASİN DEMİREL

 

KARS

1 ADEM ÇALKIN

2 YUNUS KILIÇ

3 SERKANT AYKUL

 

KASTAMONU

1 HALİL ULUAY

2 FATMA SERAP EKMEKCİ

3 MEHMET UMUR

 

KAYSERİ

1 HULUSİ AKAR

2 AYŞE BÖHÜRLER

3 ŞABAN ÇOPUROĞLU

4 MURAT CAHİD CINGI

5 SAYIN BAYAR ÖZSOY

6 MAHMUT GÜRCAN

7 EMİNE TİMUÇİN

8 HÜSEYİN CAHİT ÖZDEN

9 HÜSEYİN OKANDAN

10 DENİZ MUSTAFA ÇAĞAN

 

KIRKLARELİ

1 AHMET GÖKHAN SARIÇAM

2 HÜSEYİN TUZCU

3 NEŞE KİRAZ

 

KIRŞEHİR

1 NECMETTİN ERKAN

2 OSMAN ARSLAN

 

KOCAELİ

1 SADETTİN HÜLAGÜ

2 RADİYE SEZER KATIRCIOĞLU

3 VEYSAL TİPİOĞLU

4 MEHMET AKİF YILMAZ

5 CEMİL YAMAN

6 SAMİ ÇAKIR

7 YASEMİN ÖZDEMİR

8 MEHMET ELLİBEŞ

9 ALİ GÜNEY

10 BERNA ABİŞ

11 HASAN SOBA

12 ERKAN AKSOY

13 GÜLAY ARTUT

14 İBRAHİM EFE

 

KONYA

1 TAHİR AKYÜREK

2 ORHAN ERDEM

3 SELMAN ÖZBOYACI

4 MERYEM GÖKA

5 ABDULLAH AĞRALI

6 MEHMET BAYKAN

7 ZİYA ALTUNYALDIZ

8 LATİF SELVİ

9 MUSTAFA HAKAN ÖZER

10 FARUK ÖZÇELİK

11 BURHANETTİN SEVENCAN

12 SAADET ARMAĞAN GÜLEÇ KORUMAZ

13 ERCAN USLU

14 HÜMEYRA SAÇKESEN

15 MUHAMMED ZEREN

 

KÜTAHYA

1 ADİL BİÇER

2 İSMAİL ÇAĞLAR BAYIRCI

3 MEHMET DEMİR

4 ESRA ÖZBEK BALCI

5 MUSTAFA ALTUĞ ATALAY

 

MALATYA

1 BÜLENT TÜFENKCİ

2 İHSAN KOCA

3 İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK

4 ABDURRAHMAN BABACAN

5 VAHİT ATALAN

6 RAMAZAN ÖZCAN

 

MANİSA

1 BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU

2 MURAT BAYBATUR

3 TAMER AKKAL

4 AHMET MÜCAHİT ARINÇ

5 MEHMET ALİ ÖZKAN

6 AYŞE NEVİN SERT

7 MÜRŞİT GEDİZLİ

8 FATİH KATIÖZ

9 AHMET PALABIYIK

10 YAŞAR DEMİREL

 

KAHRAMANMARAŞ

1 VAHİT KİRİŞÇİ

2 ÖMER ORUÇ BİLAL DEBGİCİ

3 MEVLÜT KURT

4 TUBA KÖKSAL

5 MEHMET ŞAHİN

6 HASAN GEZGİNÇ

7 KORAY KIRAÇ

8 RAMAZAN GÜRBAK

 

MARDİN

1 FARUK KILIÇ

2 MUHAMMED ADAK

3 MEHMET AKİF NUHOĞLU

4 ABDULVAHAP ARBAĞ

5 MEHMET SAMSA

6 AYHAN ASLAN

 

MUĞLA

1 KADEM METE

2 YAKUP OTGÖZ

3 EYLEM TAN

4 TURGAY ÖZTÜRK

5 ALİ METE KARAGÖZ

6 HAKAN FEVZİ İLHAN

7 ALİ TEKİN

 

MUŞ

1 MEHMET EMİN ŞİMŞEK

2 NUR AHMET KILIÇASLAN

3 MUHAMMED BAHADDİN İŞIK

 

NEVŞEHİR

1 SÜLEYMAN ÖZGÜN

2 EMRE ÇALIŞKAN

3 MUSTAFA RAUF YANAR

 

NİĞDE

1 CEVAHİR UZKURT

2 YAVUZ ERGUN

3 İBRAHİM BALOĞLU

 

ORDU

1 MAHMUT ÖZER

2 İBRAHİM UFUK KAYNAK

3 MUSTAFA HAMARAT

4 İSA YÜKSEL

5 İSA GÜL

6 SAMET ÖZDEMİR

 

RİZE

1 MUHAMMED AVCI

2 HARUN MERTOĞLU

3 YILMAZ KATMER

 

SAKARYA

1 LÜTFİ BAYRAKTAR

2 ÇİĞDEM ERDOĞAN ATABEK

3 ALİ İNCİ

4 ERTUĞRUL KOCACIK

5 MURAT KAYA

6 AKİF ADNAN DİZER

7 KÜRŞAT KILIÇ

8 RAHMİ CAN ŞEŞEN

 

SAMSUN

1 MEHMET MUŞ

2 ÇİĞDEM KARAASLAN

3 YUSUF ZİYA YILMAZ

4 ORHAN KIRCALI

5 ERSAN AKSU

6 MÜCAHİT YILMAZ

7 HAVVA ŞEN SAYGIN

8 KADİR KAYAN

9 İRFAN ŞENOCAK

 

SİİRT

1 MERVAN GÜL

2 FEYZİ SEVGİLİ

3 LOKMAN ÖZCAN

 

SİNOP

1 NAZIM MAVİŞ

2 SEYİT ALİ ÇETİN

 

SİVAS

1 ABDULLAH GÜLER

2 HAKAN AKSU

3 RUKİYE TOY

4 RÜSTEM YÜCE

5 SERDAR ÖKSÜM

 

TEKİRDAĞ

1 MESTAN ÖZCAN

2 GÖKHAN DİKTAŞ

3 ÇİĞDEM KONCAGÜL

4 HAKAN SUNAL

5 ABDULLAH ÖĞE

6 AKIN YILMAZ

7 MÜGE YILDIZ TOPAK

8 DEFNE GEZER

 

TOKAT

1 YUSUF BEYAZIT

2 MUSTAFA ARSLAN

3 CÜNEYT ALDEMİR

4 ADEM DİZER

5 MEHMET CAN

 

TRABZON

1 ADİL KARAİSMAİLOĞLU

2 MUSTAFA ŞEN

3 YILMAZ BÜYÜKAYDIN

4 VEHBİ KOÇ

5 MERYEM SÜRMEN

6 ZAFER OFLUOĞLU

 

TUNCELİ

1 HAKAN ÖZER

 

ŞANLIURFA

1 BEKİR BOZDAĞ

2 ABDULKADİR EMİN ÖNEN

3 ABDÜRRAHİM DUSAK

4 MEHMET ALİ CEVHERİ

5 CEVAHİR ASUMAN YAZMACI

6 İBRAHİM EYYÜPOĞLU

7 HİKMET BAŞAK

8 MEHMET FARUK PINARBAŞI

9 MAHMUT KAÇAR

10 NİHAT KILIÇ

11 EMRE KARAÇİZMELİ

12 MEHMET İLHAMİ GÜNBEGİ

13 ABDULLAH AKSAK

14 ABDURRAHİM TORU

 

UŞAK

1 İSMAİL GÜNEŞ

2 FAHRETTİN TUĞRUL

3 HİLAL SABANCI

 

VAN

1 BURHAN KAYATÜRK

2 KAYHAN TÜRKMENOĞLU

3 ABDULAHAT ARVAS

4 AZAD KARTAL

5 SELMA BİÇEK

6 MUHAMMED ÇALAĞAN

7 ÖMER FARUK KARAKURT

8 MUHAMMED AFFAN ORHAN

 

YOZGAT

1 ABDULKADİR AKGÜL

2 SÜLEYMAN ŞAHAN

3 İSKENDER MİNAR

4 YUSUF İBİŞ

 

ZONGULDAK

1 MUAMMER AVCI

2 SAFFET BOZKURT

3 AHMET ÇOLAKOĞLU

4 NEJDET TISKAOĞLU

5 DİLEK KAYA

 

AKSARAY

1 CENGİZ AYDOĞDU

2 HÜSEYİN ALTINSOY

3 SEVİNÇ KASAL

4 SİNAN ÖZKAN

 

BAYBURT

1 ORHAN ATEŞ

 

KARAMAN

1 SELMAN OĞUZHAN ESER

2 OSMAN SAĞLAM

3 FATMA ÇOŞTU

 

KIRIKKALE

1 MUSTAFA KAPLAN

2 ERGÜN TEKİN

3 MUHAMMET EMİN AVUNDUKLUOĞLU

 

BATMAN

1 FERHAT NASIROĞLU

2 SERKAN RAMANLI

3 MURAT GÜNEŞTEKİN

4 MUHSİNE BOZKURT

5 FIRAT TUNÇ

 

ŞIRNAK

1 ASLAN TATAR

2 HATİCE ATAN

3 BEDİRHAN ŞIK

4 ABDULKERİM GÜNDÜZ

 

BARTIN

1 YUSUF ZİYA ALDATMAZ

2 TURHAN KALAYCI

 

ARDAHAN

1 KAAN KOÇ

2 GÜVEN KARAKOYUN

 

IĞDIR

1 CANTÜRK ALAGÖZ

2 AHMET TUTULMAZ

 

YALOVA

1 AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ

2 MELİHA AKYOL

3 ERHAN DEDE

 

KARÜBÜK

1 CEM ŞAHİN

2 DURMUŞ ALİ KESKİNKILIÇ

3 HÜSEYİN GÜNDOĞDU

 

KİLİS

1 AHMET SALİH DAL

2 FAZIL ARISOY

 

OSMANİYE

1 DERYA YANIK

2 SEYDİ GÜLSOY

3 İLYAS YİĞİT

4 MESUT TOKUR

 

DÜZCE

1 AYŞE KEŞİR

2 ERCAN ÖZTÜRK

3 HAKAN KUŞÇUOĞLU

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.