AK Parti’de Şanlıurfa tedirginliği var

Şanlıurfa'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'den ayrılıp Yeniden Refah Partisi'nden aday olan Kasım Gülpınar'a yüklendi.

Siyaset 7 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Şanlıurfa’da aday tanıtım toplantısında AK Parti’den ayrılıp Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Kasım Gülpınar’ı isim vermeden eleştirdi. Erdoğan “Şanlıurfa’nın ismi arkasına saklanıp bireysel hesapları peşinde koşanlardan olmadık. Hepimiz beşeriz, elbette eksiklerimiz, hatta hatalarımız çıkabilir. Şehrimize kazandırdıklarımızı kimse inkâr edemez. Büyükşehir ve ilçe adaylarımızı da bu hüsnüniyet ile belirledik. En az kırgınlığa yol açacak, katkı verecek isimlerle 31 Mart’ta sizlerin huzuruna çıkmaya çalıştık. Geçmişte bizimle yol yürüyüp de yolunu değiştirenlerin tercihi kendilerini ilgilendirir. Boşa harcayacak enerjimiz yok, işimize bakacağız. Herkes siyasetçi olur ama devletçi olamaz. Hep birlikte işimize bakacağız. Mesele yatırımlarla şehrimize eser kazandırmaksa bu hususlarda üzerimize kimseyi tanımıyoruz. Kimsenin bizi kendi kısır tartışmalarına çekmesine de izin vermeyiz. Bizi anlayanlarla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Öte yandan Kasım Gülpınar aday olduktan sonra açık hava toplantılarını yoğun kalabalıklarla yapıyor. Şanlıurfa’da yaşayan önemli kanaat önderleri de Kasım Gülpınar’a desteklerini açıklamıştı.

Erdoğan: CHP’de iç savaş var

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’ e de yüklendi. Çağlayan Adliyesi’ne yapılan saldırıyı hatırlatan Erdoğan “Dünkü saldırı ile bir kez daha gördük. Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bu örgütün cezaevindeki elebaşına bizzat selam gönderdi. CHP’li bazılarının teröristler için soru önergeleri bile var. Bu parti terör örgütünün siyasi uzantısı ile yoldaşlık yapıyor. Terör örgütleri CHP’yi emellerine ulaşmak için koş başı olarak kullanmakta. Rotasını kaybeden CHP Türkiye’ye dair hesapları olan odakların oyuncağı haline geldi. Asıl suç CHP yönetimidir. Eski başkanları bu şekilde bir netice elde edeceğini sandı ama sandıkta 13 defa kırmızı kart gördü” diye konuştu.

CHP’de bir iç savaş olduğunu söyleyen Erdoğan “Mevcut başkanları da aynı yanlışta ilerliyor. Şu anda CHP kendi bünyesinde adeta bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin bir taraftan yenisinin bir taraftan birbirine kılıç salladığı bu savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor. Türkiye Yüzyılı’nın en büyük kazanımı bu kısır muhalefet zihniyetinden kurtulmamız olacak. 31 Mart seçimlerinde Şanlıurfa başta olmak üzere şehirlerimizin tamamında alacağımız netice ile milletimize layık olduğu eser ve hizmetleri sürdüreceğiz” dedi.

Erdoğan’ın şeriatı ile Özgür Özel’in şeriatıErdoğan’ın şeriatı ile Özgür Özel’in şeriatı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.