AK Parti’den milletvekili adayı olacağı iddia edilen HüdaPar yöneticisi: Gaffar Okkan paralel yapı ile çalıştı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seçimlerde destek vereceğini açıklamasının ardından HÜDA PAR yöneticilerinin AK Parti'den milletvekili adayı gösterileceği belli oldu. Adı geçen isimlerden Mehmet Hüseyin Yılmaz'ın Gaffar Okkan ile ilgili söylediği sözler ortaya çıktı.

Siyaset 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhur İttifakı’na destek vereceğini açıklamasının ardından HüdaPar’dan üç kişinin milletvekili adayı gösterileceği iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, kulislerde Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz ve Genel Başkanvekili İshak Sağlam’ın 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti listelerinden milletvekili adayı gösterilecekleri konuşuluyordu.

Adı geçen isimlerden Mehmet Hüseyin Yılmaz’ın 15 Temmuz darbe girişiminden iki hafta sonra yaptığı bir konuşmada, yıllar önce uğradığı suikast sonrası şehit edilen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile ilgili sözler ortaya çıktı.

Mehmet Hüseyin Yılmaz, 29 Temmuz 2016’da Doğru Haber’e verdiği bir röportajda Gaffar Okkan’ın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleriyle birlikte hareket ettiğini söylüyor ve şöyle devam ediyordu:

“Kendi konumlarını muhafaza etmek için diğer tüm cemaatlerin tasfiyesinde rol aldılar; Kamu kurum ve kuruluşlarından uzaklaştırılmalarını sağlayarak 28 Şubatçılara ‘bakınız irtica ile mücadele ediyoruz’ mesajı verdiler. 1997 yılı sonunda Diyarbakır’a Emniyet Müdürü olarak gönderilen Gaffar Okan, camii çalışmaları dâhil tüm İslami çalışmaları bitirmek için paralel yapı ile beraber çalıştı.”

Hizbullah-Hüdapar bağlantısı Diyanet raporunda

‘Hizbullah’a sempati oluşabilirdi’

Hizbullah Çatı Davası’nda da sanık avukatları arasında yer alan HüdaPar Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Hüseyin Yılmaz, Hizbullah çatı davası savunmasında ise “Dosyalarda gördüğüm domuz bağı ile öldürülmüş tek bir şahıs yoktur. Otopsi tutanakları da maktullerin fotoğrafları da domuz bağı iddiasını yalanlamaktadır. Beykoz’da ele geçen sorgu kasetleri yayımlanmış olsaydı halkta Hizbullah’a sempati oluşabilirdi. O kasetlerde JİTEM, Ergenekon vb. yapıların izleri var” yorumunu yapmıştı.

İnanılmaz bir şey: Gaffar Okkan’ın katili Hizbullahçıların tamamı serbest kaldı

‘PKK’ye hizmet etti’

Öte yandan HüdaPar Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Tasalı da Gaffar Okkan’ı hedef aldı. Hamdullah Tasalı, ilgili paylaşımında, “Polis üniformalı Gaffar Okkan, görevi boyunca PKK’ye hizmet etti” dedi. Hamdullah Tasalı, paylaştığı skandal ifadelerin ardından hesabını kapatmak zorunda kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.