Ak Partili eski belediye başkanı Atatürk’ü Hitler ile kıyasladı

Sapanca’nın eski belediye başkanı Ak Partili Aydın Yılmazer Riyad’daki Süper Kupa rezaletinde Suudi Arabistan’ı savunmaya çalışırken “Alman takımı Hitler resmi ile çıkabilir miydi” diye sordu.

Siyaset 1 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Suudi Arabistan’da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesinde takımların Atatürk resim ve afişleriyle sahaya çıkmasına izin verilmemesi üzerine patlak veren skandal etkilerini sürdürüyor.

Ak Partili eski Sapanca Belediye Başkanı ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Yılmazer sosyal medya hesaplarından Süper Kupa’daki skandal konusunda Suudi Arabistan’ı savunmaya çalışırken tartışma yaratacak paylaşımlar yaptı.

Bir ‘profesör’ün yorumu!

Yılmazer şöyle yazdı:

“Soru şu: Yarın bir gün Fatih Terim’li Panathinaikos Türkiye’de oynayacağı bir maça ‘Yaşasın Büyük Yunanistan’ sloganları ve Venizelos resimleri ile çıkarsa ne diyeceksiniz? ‘Buyurun Yapın’ mı? Alman takımının Hitler ile, İsrail takımının Theodor Herzl ile, İtalyan takımının Mussolini ile, İngiliz takımının Churchill ile, Bolivya takımının Che ile, Rus takımının Stalin ile, Çin takımının Mao ile, Suudi takımının Lawrence ile, Irak takımının Barzani ile, Rum takımının Nikos Sampson ile çıkmasına izin verecek misiniz? Spora siyaset sokulduğu nerede görülmüş?”

CHP'den Süper Kupa bildirisi: İktidarın ilkesiz tutumunun ilk örneği değilCHP’den Süper Kupa bildirisi: İktidarın ilkesiz tutumunun ilk örneği değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.