AK Partililer Selvi’yi en mutlu gününde yalnız bıraktı

Gazeteci Abdulkadir Selvi, Erdoğan'a ve Erdoğan hükümetine yakınlığıyla biliniyor. Son zamanlarda Selvi'yi iktidar cephesi ile karşı karşıya getiren görüşler gündemdeyken Selvi'nin oğlunun düğününe AK Parti'den düşük katılım geldi.

Siyaset 3 Eylül 2024
Fotoğraf: Selvi ile Erdoğan AK Parti'nin kuruluşundan itibaren tanışıyorlar.

Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk porgramcısı, gazeteci Abdulkadir Selvi uzun yıllardır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinir. Muhafazakar kesimle güçlü bir bağ kuran Selvi Erdoğan’ın politikalarını destekleyen ve AK Parti hükümetine dair olumlu yorumlarıyla öne çıkıyordu.

Ancak Selvi’nin son zamanlarda Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) cephesiyle özellikle de Devlet Bahçeli ile yaşadığı gerilim ve AK Parti tabanıyla arasındaki mesafenin gittikçe açılması bir süredir dikkat çekiyordu. Önceki gün Ankara’da Abdulkadir Selvi’nin oğlunun düğünü vardı ama bu düğüne AK Parti’den düşük katılımın olması aradaki soğukluğun bir işareti olarak yorumlandı.

Erdoğan ile yakınlık

Abdulkadir Selvi’yi gazeteci olarak en çok öne çıkaran şeylerden biri Erdoğan’a olan yakınlığıydı. Özellikle AK Parti hükümetine dair siyasi kulis yazıları ile biliniyordu. Selvi ile Erdoğan’ın yakınlığı AK Parti’nin kuruluş günlerine dayanıyor. Erdoğan’ın siyasi kariyerindeki kritik dönemeçlerde Selvi Erdoğan’ı her zaman destekledi ve bu desteği hem yazılarına hem de katıldığı televizyon programlarındaki demeçlerine yansıttı.

Selvi, Erdoğan’ın liderliğine olan inancını ve güvenini her fırsatta dile getirerek onun siyasi stratejilerini ve hamlelerini her koşulda desteklese de bu yakın ilişkinin de kırılma noktaları var. En çok öne çıkan kırılma noktalarından biri de Selvi’nin ‘Osman Kavala’ yorumuna MHP’den gelen sert tepkiler ve halihazırda devam eden Selvi ile Devlet Bahçeli davası.

Selvi: Osman Kavala serbest bırakılsın

Abdulkadir Selvi’nin Osman Kavala ve Gezi Parkı Davası sanıklarının mahkumiyetine dair kaleme aldığı yazısıyla iktidar ortağı MHP’yi çok kızdırdı. Selvi yazısında “Kavala ve Gezi Davası tutuklularının Türkiye’ye ve AKP’ye ne yararı olduğunu” sordu.

AK Parti hükümeti, Kavala’yı “dış mihrakların Türkiye üzerindeki oyunlarının bir parçası” olarak nitelendirirken Selvi’nin bu davayla ilgili eleştirileri, kendi tabanında ve özellikle milliyetçi çevrelerde rahatsızlık yarattı. Bu durum hükümetin bu konudaki tutumuna açık bir mesafe koyan Selvi’nin AK Parti içindeki konumunu sorgulatmaya başladı.

Çok geçmeden MHP tabanından da sesler yükseldi.

MHP’den sert tepkiler

İlk tepki MHP’nin Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda MHP Kayseri Milletvekili olan İsmail Özdemir’den geldi. Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Selvi’ye “Kızıl Soros Osman Kavala hakkında yazdıkları bir kez daha kendisini ve kendisine sufle verenleri açık etmiştir” dedi.

Ardından MHP Genel Sekreteri İsmail Büyükataman “Soros’un kuryesi, gezi parkı olaylarının kışkırtıcısı ve finansörü olan Kavala’ya özgürlük isteyen Selvi akıl tutulması içerisinde değilse zilletin kısık ateşinde Dem’lenmektedir. Milli İrade karşıtlarının kalemşörlüğüne soyunan Selvi şunu iyi bilmelidir; bu sinsi hesap tutmaz, Türk milleti teslim olmaz, Cumhur İttifakı bu kirli kelime oyunlarını yutmaz” diye yazdı.

MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan ise Selvi’nin yazısından alıntı yaparak ”bu sözleri sarf eden Abdülkadir Selvi yok hükmündedir. Çöptür. Kılıç artığıdır” dedi. “Kılıç artığı” lafı burada özellikle seçilmiş bir laf. Zira Devlet Bahçeli ile Abdulkadir Selvi arasındaki kapanmamış davanın çıkış noktası da bu sözlerdi.

Selvi ile Bahçeli davası

Selvi’ye MHP saflarından ilk kez “kılıç artığı” sıfatı kullanmıyor. İlk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından söylenmişti.  Bahçeli, 2017 yılında Selvi’ye, “Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP’ye tutumu bellidir. Peki AKP’ye dost mu yoksa hasım mıdır” demişti. Selvi ise bu sözler üzerine Bahçeli’ye iki farklı dava açmıştı. Davalardan biri mezhep ve ırk aşağılama suçundan, diğeri ise hakaretten açılmıştı. Mezhep ve ırk aşağılama suçundan açılan davadan Devlet Bahçeli beraat etti. Bu davayı Abdulkadir Selvi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı. Hakaret davasında yerel mahkeme Devlet Bahçeli’yi mahkum etti. Dava şu an Yargıtay’da.

Düğüne AK Parti’den düşük katılım

Abdulkadir Selvi’nin oğlu Fatih, Esra Selvi ile evlendi. Nikah şahitliğini Hürriyet yazarı Hande Fırat’ın üstlendiği düğüne sadece iki AK Parti’li isim katıldı: Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu.

Bakan Uraloğlu’nun düğüne geç bir saatte gelip erkenden ayrılması ayrıca dikkat çekti.

Abdülkadir Selvi, 'Osman Kavala serbest kalsın' dedi, MHP'den tepki yağdıAbdülkadir Selvi, ‘Osman Kavala serbest kalsın’ dedi, MHP’den tepki yağdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.