Akşener depremzedelerle buluştu: Kader planı olarak pazarlanan sorumsuzluk tarih olacak

İYİ Parti lideri Akşener, Malatya'da depremzedelerle bir araya geldi. Burada 14 Mayıs seçimlerine ilişkin mesajlar veren Akşener, milletin en doğru kararı vereceğini söyledi ve "Kader planı olarak pazarlanan sorumsuzluk tarih olacak" dedi.

Siyaset 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İYİ Parti lideri Akşener ile İBB Başkanı İmamoğlu depremin yıktığı Samandağ'da halkla buluştu.

Millet İttifakı’nın genel başkanları depremin yıktığı 8 ilde düzenledikleri Halil İbrahim Sofrası buluşmalarına katıldı. İYİ Parti lideri Meral Akşener de bu kapsamda Malatya’da depremzedelerle bir araya geldi. Burada konuşan Akşener, yaşanan acıları asla unutmayacağını belirtti ve 14 Mayıs seçimlerine ilişkin de mesajlar verdi.

“Bir ev ve bir sofra düşünün… Kimi Edirne’den kimi Malatya’dan gelen teyzeler, amcalar, gençler, yaşlıların bir bayram sabahı huzur içinde bir sofranın başında toplandığını düşünün. Kahkahaların atıldığı, herkesin birbirini anladığı bir ev düşünün. Herkesin yemeğini eşit paylaştığı bir ev düşünün. İşte 14 Mayıs tüm Türkiye için böyle bir ev olacak. İçimizi ferahlatan bir güneş doğacak” diyen Akşener, iktidarın depreme ilişkin söylemlerini eleştirdi.

“Kader planı olarak pazarlanan sorumsuzluk tarih olacak” diyen Akşener, seçimlerin kritik olduğunu çünkü bu seçimin kişiler arasındaki bir seçim olmadığını Türkiye’nin kaderini değiştireceğini savundu. Ankara’da sokak ortasında öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’e ilişkin de konuşan Akşener, “Bir tarafta Ankara’nın göbeğinde, Sinan Ateş’in ölümüne susanlar diğer tarafta Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili herkesten hesap soracak bir irade var” dedi.

Milletin seçimlerde en doğru kararı vereceğini söyleyen Akşener, İYİ Parti’nin birinci parti, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da cumhurbaşkanı olacağını belirtti.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Samandağ’da.

Buradaki ziyaretin ardından depremin yıktığı bir başka kent olan Hatay’a giden Akşener, Samandağ’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte halka seslendi. Samandağ’ın kararını verdiğini söyleyen Akşener, “14 Mayıs’ta inşallah bu harami düzeni attaya göndereceğiz. Anlaşılıyor biraz ağlaya ağlaya gidecekler. Ama biz onlara adil davranacağız. Onlar bize adil olmadılar.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Samandağ’da depremzedelerle buluştu.

14 Mayıs akşamı Sayın Kılıçdaroğlu’nu alkışlarla o sandalyeye oturtacağız. 13. Cumhurbaşkanı olarak seçeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu 13. Cumhurbaşkanımız olarak seçeceğiz. Sayın İmamoğlu’nu ve Sayın Yavaş’ı etkin, yetkili ve etkili birer başkan yardımcısı olarak onlara da oy vereceksiniz. CHP’liler gücenmeyin de bir oy Kemal’e bir oy Meral’e alabilir miyim? Her aileden bir oy isteyeyim Samandağ’da. Var mısınız? O zaman Gökhan’ı seçiyorsunuz, Müge’yi mahcup etmiyorsunuz” dedi. Akşener’den önce konuşan İmamoğlu, 14 Mayıs seçimlerine işaret ederek milletin iyileşeceğini söyledi.

“Bu millet her gününü bayram gibi yaşamayı hak ediyor” diyen İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti ve “13. cumhurbaşkanımız” dedi. Hak, hukuk, adalet diyen yürüyüşünün çok önemli olduğunu söyleyen İmamoğlu’nun 14 Mayıs’taki seçimin sadece siyaset olmadığını söyledi ve Millet İttifakı’nın iktidarında milletin evlatlarının birbirinden ayrılmayacağını belirtti ve ekledi: Bu milletin evladı çalıştığında her şey olacak.

Akşener, Beypazarı’nda konuştu: Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’eAkşener, Beypazarı’nda konuştu: Bir oyunuz Kemal’e, bir oyunuz Meral’e

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.