Akşener iktidar ve muhalefeti birlikte hedef aldı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yerel seçim konuşması yaptı. Akşener hem iktidara hem muhalefete yüklendi, “Adına ittifak dedikleri bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Siyaset 6 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Önceki gün Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında aldıkları seçime ittifaksız girme kararı ile ilgili konuşan Akşener, “İki taraf da bize hakaret ediyor, ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek. Yok hiçbirinin birbirinden farkı” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz hafta iyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelerek yerel seçimlerde işbirliği teklifinde bulunmuştu. Teklifi görüşmek üzere toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu teklifi reddetmişti.

İttifak düzenine karşı başlattıkları mücadelenin yeni bir aşamaya geçtiğini belirten Akşener, “İki kutuplu siyasetin karşısında Türkiye’nin demokratik milli yükselişini başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Kayıkçı kavgalarıyla milletimizi oyalayanlara karşı anlamlı bir başlangıç yaptık, zor günler yaşadık. Bugünden sonra da bizi gül bahçeleri beklemiyor. Önümüzde çetin bir yol var. Çiçek demetlerinin ardına gizlenen tehditler alacağız, yüzümüze gülüp tetikçilerini ardımıza gönderenleri göreceğiz ama bizim için siyaset bir konfor ve rant alanı olmadı. Tekrar tekrar yaylım ateşine tutacaklar. Daha da ilginci her iki taraf birden yapacak. Bu ülkede milletimizden başka kimseye yaranamıyoruz. İki taraf da bize hakaret ediyor, ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek. Yok hiçbirinin birbirinden farkı. Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Adına ittifak dedikleri bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Akşener, Özel’le görüşmesinden önce CHP’ye yüklendiAkşener, Özel’le görüşmesinden önce CHP’ye yüklendi

‘Başkasının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan…’

Akşener devamında İYİ Parti teşkilatına seslenerek, “Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da ortak olmadan özü başımıza, birlikte hür ve müstakil olarak vereceğiz. Erlik günü gelip çatmış, İYİ Parti’nin tüm neferlerine artık meydan görünmüştür. Türlü dümenle tarlamızı sürmek isteyenlere inat milletimizle buluşacağız” diye konuştu.

Büyükşehir yönetimlerine ulaşım eleştirisi

Ulaşım konusuna değinen Meral Akşener, şunları söyledi:

“Ülkemizde özellikle büyük şehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarısından söz etmek mümkün değil. Gelişmiş ülkelerdeki şehirlerle kıyasladığımızda ulaşım hizmetleri hem nitelik hem nicelik açısından beklentileri karşılayamıyor. İktidarın yerel yönetimlerini bakışını dikkate aldığımızda bu durum hiç şaşırtıcı değil. Her seçimden önce Berlin’i, Paris’i vaat ediyorlar ancak Delhi’nin, Cakarta’nın kaosuna mahkum ediyorlar.”

Asgari ücret önerisini açıkladı

Akşener gündemdeki asgari ücret tartışmasına da değindi ve partisinin önerisini açıkladı:

“Her şey kötüye giderken iktidar çözüm üreteceği yerde sorun üretmeye devam ediyor. Maaşlara yılda iki defa zam yapılıyordu, buna rağmen zamlar diğer zam dönemine kalmadan eriyordu. Biz de dört zam teklif etmiştik. İktidar, tek zamma düşürdü. Erdoğan yine engin bilgisini konuşturdu, ‘Bir kez verilecek zamla bu iş biter’ dedi. Belli ki çalışanları bitirmeye karar vermiş. Enflasyon oranı yüzde 40’a yaklaşan enflasyon oranı hedefi 36’larda olan ülkelerde tek zam çalışanları korumaz. (Asgari ücretin) Ocak ve Temmuz aylarında yılda 2 defa belirlenmesi konusunda ısrarcıyız. Miktar belirlenirken Türk-İş’in açlık sınırı rakamlarının esas alınmasını istiyoruz. Sadece enflasyon oranında yapılan artış yetmez. Büyüme oranında refah payı da verilmelidir. İYİ Parti olarak asgari ücret talebimiz 2024 yılı Ocak ayı için 17 bin lira, Temmuz ayı için ise 20 bin 500 liradır.”

Varlık barışını eleştiren Akşener, “Varlık barışı diye bir garabet çıkardılar. Uyuşturucu satana, dolandırıcıya, hırsıza, uğursuza kollarını açtı, ‘getir paranı’ dedi. Sonuçta ülkemiz kara para ve suç baronları için bir cennet haline geldi. Türkiye gri listeye alındı. AK Parti Türkiye Cumhuriyeti’ne böyle bir utancı yaşattı. Ekonomi yöneticileri yatırımcı arıyor. Ama gri listedeki bir ülkeye kimseye kimse yatırım yapmıyor” dedi.

‘Parası aklananlar konuşulmuyor’

Gündemdeki dolandırıcılık ve kara para aklama soruşturmalarıyla ilgili, “Hangi fenomenlerin nasıl haksız kazanç elde ettiklerini konuşuyoruz, kara para aklayanlar konuşuyor ama parası aklananlar konuşulmuyor, haksız kazanç sağlayanlar konuşuluyor ana kaynağı konuşulmuyor. Cambazlar konuşuluyor ama sirkin sahipleri hiç konuşulmuyor. Bütün bunların yükü de helal parayla hayatını kazanmaya çalışan millete yükleniyor” diye konuştu.

Özel’den İYİ Parti’nin kararı sonrası yerel seçim çıkışı: Milletimizle ittifak yapacağızÖzel’den İYİ Parti’nin kararı sonrası yerel seçim çıkışı: Milletimizle ittifak yapacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.