Akşener ve İmamoğlu’ndan Halit Kıvanç Stadı’nın açılışında ortak mesaj: Birleştirici insanlara ihtiyaç var

İBB Başkanı İmamoğlu ile İYİ Parti lideri Akşener, Halit Kıvanç Şehir Stadı'nın açılışına katıldı. İki isim de Halit Kıvanç'ın bütün kesimler tarafından sevilen bir isim olduğuna dikkat çekti. Akşener, ülkenin Halit Kıvanç gibi birleştirici insanlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

Siyaset 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti lideri Meral Akşener ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Gaziosmanpaşa’da Halit Kıvanç Şehir Stadı’nın açılış törenine katıldı. Burada konuşma yapan İmamoğlu, stada ismini veren Halit Kıvanç’ın gazeteciliği de radyo ve televizyonculuğu da yazarlığı da hakkıyla yaptığını söyledi ve “Halit Kıvanç, insan olmanın hakkını vermiştir” dedi. Konuşmasında dün Merter’deki İYİ Parti İstanbul İl Binası’nın kurşunlanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, saldırıyı şiddetle kınadığını söyledi ve Akşener’in gözdağı ve tehditlere direndiğini, direnmeye devam ettiğini belirtti.

Daha sonra açılışta söz alan Akşener, “Milletimiz bizden, siyaseti dövüşerek yapmamızı beklemiyor” dedi ve vatandaşların siyasetteki rekabetin seçmene yönelik hizmet üzerinden yapıldığı bir seçim atmosferi beklediğini ifade etti. Depremin ölümün ne kadar yakın olduğunu gösterdiğini de söyleyen Akşener, “Deprem bize, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi” açıklamasında bulundu. Akşener, Halit Kıvanç’a her kesimden insanın saygı ve sevgi duyduğunu da belirterek ülkenin Halit Kıvanç gibi birleştirici insanlara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Öte yandan törenin açılış konuşmasını yapan AK Partili Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da saldırıyı kınadı ve “Biz terörün her türlüsünü her yerde sonuna kadar kınıyoruz. Böyle kabadayılıkla, silahla artık işler yürümüyor. Silah devri bitmiştir. Fikir, proje devri, hizmet devri, kalem devri başlamıştır” dedi.

Meral Akşener üç gazeteciyi arayıp olaylı toplantıda olanları anlattı ama Akşener’in anlatımlarına itirazlar var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.