Akşener, Özel’le görüşmesinden önce CHP’ye yüklendi

İYİ Parti lideri Akşener yarın CHP lideriyle yapacağı görüşmeden önce CHP’ye yüklendi. Akşener “Yüzde 60 borazanlığı yapanlar utanmadan İYİ Parti analizleri kasıyorlar. İYİ Parti ittifaklara dayanıp yan gelip yatmak için kurulmadı” dedi.

Siyaset 29 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener konuşma öncesinde partiye yeni katılan bazı isimleri tanıttı.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete yılda bir kez zam yapılacağı yönündeki açıklamasına tepki gösteren Akşener asgari ücrete iki değil yılda dört kez zam yapılması gerektiğini söyledi. Akşener “Her şeye her an zam gelirken milletimiz yıl boyunca ne yapacak? Madem bir yerden kısacaksınız, bir zahmet kendinizden kısın. Biraz da siz tasarruf edin, artık biraz da siz bedel ödeyin kardeşim” dedi.

Akşener bu arada konuşmasını yarıda keserek  kürsüyü bir süreliğine EYT ve Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikçi’ye devretti.

İktidarın EYT’lilerin taleplerini muhalefet baskısıyla karşılamak zorunda kaldığını söyleyen Akşener iktidara “EYT’lilerimize kısmi emeklilik hakkını behemehal iade edin. Ve kısmi emeklilikte artan prim sayısını SSK’lılarda 3600’e, Bağ-Kur’lularda ise 5400’e düşürün. Normal emeklilikteyse prim ödeme gün sayısını olması gerektiği şekilde 5000 olarak kabul edin. Seçim vaadi bir iktidarın namus sözüdür. Sözünüzü tutun” diye seslendi.

Akşener'den Erdoğan'a 50+1 cevabı: Samimiyseniz seçime tek girinAkşener’den Erdoğan’a 50+1 cevabı: Samimiyseniz seçime tek girin

Erdoğan’a İstanbul Sözleşmesi tepkisi

Akşener’in gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Kasım’da sarf ettiği “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizi kadın hakları ve şiddetle mücadeleye, en küçük olumsuz bir etkisi olmamıştır” sözü de vardı. Erdoğan’ın açıklamasını “sorumsuz” diye niteleyen İYİ Parti lideri “Buradan kendisine seslenmek istiyorum. Madem öyle, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmemizin kadınlar üzerinde nasıl olumlu bir etkisi oldu çık onu da açıkla. Her gün yeni bir kadın cinayete kurban giderken Ak Parti iktidarı olarak İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek cinayetleri durdurabildiniz mi? Onu da açıkla. Her gün yeni bir kadın şiddete maruz kalırken İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek bu şiddete mani olabildiniz mi? Onu da açıkla. Her gün, yeni bir aile içi vahşete şahit olurken İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek aile içi huzuru sağlayabildiniz mi? Onu da açıkla. Kadınlar her gün bir yenisi eklenen korkularla yaşarken İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek kadınları koruyabildiniz mi? Onu da açıkla” dedi.

İktidar faizi yükselt ki enflasyon düşsün modeline dönüyor

Akşener, Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetiminin başına geçmesiyle birlikte artan faizler üzerinden de yüklendi:  “Bildiğiniz gibi geçen hafta Merkez Bankası faiz oranını yüzde 40 seviyesine çıkardı. Hatırlayın, bundan 2 buçuk yıl önce dönemin Merkez Bankası Başkanı faizleri yüzde 19’a çıkardığı için görevden alınmıştı. Dün yüzde 19 faiz kabul edilemez bulunuyordu. Bugün yüzde 40 faiz adeta alkışlanıyor… Biz ise İYİ Parti olarak dün neredeysek bugün de aynı yerdeyiz! O günün şartlarında iktidarı defalarca uyarmıştık. ‘Merkez Bankası’nın işine karışmayın’ demiştik. İktidarı akla ve bilime davet etmiştik. ‘Faiz sebep enflasyon sonuçtur’ saçmalığından vazgeçin’ demiştik. Dün tüm bu ikaz ve eleştirilerimizi duymazdan, görmezden gelen iktidar görünen o ki bugün yine kendisine yakışan bir tutarsızlıkla ‘Faizi yükselt ki enflasyon düşsün’ modeline dönüyor.”

Akşener yüksek enflasyonla birlikte gelen hayat pahalılığını, yüksek kira fiyatlarını eleştirdi, “Eğer bugün ülkemizde geçim sıkıntısı varsa, bu Ak Parti’nin eseridir” dedi.

İyi Parti ittifaklara dayanıp yan gelip yatmak için kurulmadı

CHP lideri Özgür Özel yarın saat 10.30’da İYİ Parti Genel Merkezi’nde Akşener’i ziyaret edecek. Ziyaret gündeminin Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yerel seçimlerde olası iş birliği alternatifleri olduğu öğrenildi. İYİ Parti 14 ve 28 Mayıs seçim yenilgilerinin ardından 81 ilde yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceğini birçok kez dile getirmişti. Özel ise dün grup konuşmasında yeniden İstanbul ve Ankara için “iş birliği” çağrısı yapmıştı. Akşener, Özel’in çağrısından bir gün sonra, görüşmeden ise bir gün önce bir kez daha CHP’ye yüklendi.

Akşener şunları söyledi:

“Ülkemizde siyasetin yaşadığı tıkanıklığa karşı yeni, hür ve müstakil bir zemin inşa etmek için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Kutup siyasetine sıkıştırılıp birbirinin karşısına dikilen milletimiz için çıkış yolu olmaya devam edeceğiz.

Kimse kusura bakmasın. Birilerinin keyfini kaçırmaya, rahatını bozmaya, heveslerini kursaklarında bırakmaya aynen devam edeceğiz. İYİ Parti birilerinin kariyer basamağı olsun diye kurulmadı. İYİ Parti siyaset simsarlarının kirli düzeni sürsün diye kurulmadı. İYİ Parti ittifaklara dayanıp yan gelip yatmak için de kurulmadı. Aksine İYİ Parti, hür ve müstakil bir yolda Türkiye’nin önünü açmak için kuruldu.

Bu iktidara karşı hiçbir başarı gösterememiş olanlar bugün sebep oldukları başarısızlığın faturasını İYİ Parti’ye kesmeye çalışıyorlar. Kurdukları ‘Al gülüm, ver gülüm’ çarkına çomak sokulsun istemiyorlar. İşte bu yüzden de dün yüzde 60 borazanlığı yapanlar bugün çıkıp utanmadan İYİ Parti analizleri kasıyorlar. Ancak şunu unutuyorlar ki onların attığı çamur bize yapışmaz. Onların sürdüğü balçık İYİ Parti güneşini sıvayamaz. Onların estirdikleri fırtınalar bizden toz dışında bir şey alamaz. Çünkü biz milletimize asla yalan söylemedik. Biz asla beytülmale el uzatmadık. Biz asla hırslarımıza teslim olmadık. Biz asla koltuk sevdasına esir olmadık. Biz asla milletimizin çağrısına kulak tıkamadık. Biz asla onlar gibi bozulmadık, çürümedik. Harama ‘ne ala’, batıla ‘eyvallah’ demedik.”

İYİ Parti kaynamaya devam ediyor: Bu kez iddialar Akşener’in oğluyla ilgiliİYİ Parti kaynamaya devam ediyor: Bu kez iddialar Akşener’in oğluyla ilgili

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.