Birol Aydemir İYİ Parti’den istifa etti

İYİ Parti'de istifa dalgası Birol Aydemir'le devam etti. Aydemir hem genel başkan yardımcılığından hem de partiden ayrıldığını, çünkü partideki arkadaşlarıyla aynı rotada ilerleyemeyeceğini söyledi.

Siyaset 25 Nisan 2024
Meral Akşener ve Birol Aydemir.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir hem partideki görevinden hem de partiden ayrıldı. Sosyal medyada ayrıldığını duyuran Aydemir partideki arkadaşlarıyla aynı rotada ilerleyemeyeceğini anladığı için istifa ettiğini belirtti. Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden geçildiğini aktaran Aydemir “Genç, yaşlı kimsenin umudu kalmamış vaziyette. Bugün ülkenin gerçek ihtiyacı ideolojik düşüncelerin yaşatılması değil. Evine giderken çocuğuna istediklerini alamayan babadır bu ülkenin problemi. Faturalarını ödeyemeyen milyonlardır. Kirasını ödeyemeyenlerdir. Şehir dışında üniversiteyi kazanmış çocuğunu okutamayan ailedir. Türkiye’nin beka sorunu bitap düşmüş insanlardır. Adaletin neredeyse hiçbir alanda olmadığı, hukukun ayaklar altına alındığı, yargının işlemediği, özgürlüklerin kısıtlandığı, kurumların oldukça zayıfladığı, liyakat yerine sadakatin esas alındığı, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin olmadığı bir süreç yaşıyoruz. Bütün bunlar güzel ülkemiz için gerçek bir beka sorunudur. Bütün bunlardan iktidar ve muhalefeti ile bütün siyaset sistemi sorumludur” dedi. Siyasette oyun kurallarının yozlaştığını ancak bir şey değişmediğini kaydeden Aydemir hafta sonu yapılacak kongrede genel başkan adayı olan isimlere başarılar diledi.

İYİ Parti’de istifa silsilesi

İYİ Parti’de yerel seçimlerden önce istifa dalgası başlamıştı. Çünkü İYİ Parti CHP ile ittifaka hayır demişti ve parti lideri Meral Akşener de ısrarla CHP’yi hedef alan açıklamalar yapmıştı. Üst düzey istifalar da bu rotanın seçimi kaybettireceğini söylemişti ve yerel seçimlerde İYİ Parti, Türkiye genelinde yüzde 3.76 oranında oy alarak eridi. İstifalar bu sonucun ardından devam etti.

İYİ Parti’den geçen aylarda Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa etmiş, AK Parti’ye katılmıştı. Ankara Milletvekili Adnan Beker de partiden istifa etmiş, seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini söylemişti.

Beker’in ardından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır disipline sevk edilerek ihraç edildi. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da CHP ile işbirliği yapmama kararının ardından partisinin kuruluş amacı ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek istifa ettiğini açıkladı.

Salim Ensarioğlu ise Şeyh Sait tartışması sonucu disipline sevk edilince partiden istifa etmişti. Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan Genel Başkan Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadığı için “korkaklıkla” suçladığı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a destek vereceğini açıklayarak partisinden istifa etmişti.

Bu isimlere ek olarak eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz parti üyeliğini sonlandırdığını, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Tüm istifaların ardından İYİ Parti’de Türkiye Büyük Millet Meclisine giren 44 milletvekilinden biri ihraç edilirken beşi istifa etti. İYİ Partinin Meclis’teki milletvekili sayısı 38’e düşmüştü.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifa ettiİYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.