İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifa etti

31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu alamayan İYİ Parti'de deprem devam ediyor. İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Siyaset 24 Nisan 2024

31 Mart yerel seçimlerinde istediği sonucu alamayan İYİ Parti’de istifalar devam ediyor. 

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder X hesabından yaptığı paylaşımda görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Akif Sarper Önder paylaşımında şunları kaydetti:

“Derdiyle dertlenip neşesiyle gülümsediğim, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ve sonrası sonsuz yüzyıllarında ülkemizin olmazsa olmazı olan İYİ partimizin 27 Nisan’da yapılacak olan olağanüstü genel kurulunun ülkemize, milletimize, Türk siyasetine ve partimize hayırlı olmasına diliyorum.

Bu vesileyle 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimlerinin gerçekleşmesine az bir zaman kala kurucu Genel Başkanım Meral Akşener Hanımefendinin onurlarıyla atandığım ve görev süresince Ankara’mızın en ücra köşesindeki üyemizin dahi partimize olan mensubiyet şuurunu artırmak, il teşkilatımızı kurumsal bir yapıya dönüştürmek ve seçimlerde de başarılı olmak adına yönetim kurulu ve divan üyesi arkadaşlarımla birlikte büyük bir gayretle yürütmüş olduğum Ankara İl Başkanlığı görevimi bugün itibariyle sonlandırdığımı tüm kamuoyuna duyururum.”

Seçimlerden beri yaprak dökümü sürüyor

İYİ Parti’den geçen aylarda Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu istifa etmiş, AK Parti’ye katılmıştı.

Ankara Milletvekili Adnan Beker de partiden istifa etmiş, seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdiğini söylemişti.

Beker’in ardından Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır disipline sevk edilerek ihraç edildi. İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu da CHP ile işbirliği yapmama kararının ardından partisinin kuruluş amacı ve ilkelerinden uzaklaştığını belirterek istifa ettiğini açıkladı.

Salim Ensarioğlu ise Şeyh Sait tartışması sonucu disipline sevk edilince partiden istifa etmişti. Son olarak Ankara milletvekili Yüksel Arslan Genel Başkan Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmadığı için “korkaklıkla” suçladığı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’a destek vereceğini açıklayarak partisinden istifa etmişti.

Bu isimlere ek olarak eski İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz parti üyeliğini sonlandırdığını, eski İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Tüm istifaların ardından İYİ Parti’de Türkiye Büyük Millet Meclisine giren 44 milletvekilinden biri ihraç edilirken beşi istifa etti. İYİ Partinin Meclis’teki milletvekili sayısı 38’e düşmüştü.

İYİ Parti’de sular durulmuyor: Bilge Yılmaz bu kez de partiden istifa ettiİYİ Parti’de sular durulmuyor: Bilge Yılmaz bu kez de partiden istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.