Akşener’den Bahçeli’nin davetine Semih Yalçın göndermeli yanıt: Umarım küfür etmez

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Afyonkarahisar Kocatepe Mitingi’nden sonra gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Gazetecilerin MHP lideri Bahçeli'nin 'komşuluk' çağrısını üzerine sorduğu soruya Akşener, 'Semih Yalçın' göndermeli yanıt verdi: Umarım küfür etmez.

Siyaset 28 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Ağustos’ta sosyal medyadan İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yaptığı çağrıda, “3-4 Ağustos 2019 tarihinde İYİ Parti’nin 4.Olağanüstü Kurultayı yapılacaktır. Çağrım şudur: Fiziken orada, fikren aramızda bulunan dava arkadaşlarımın müştereken karar alıp Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüşün tarihi sorumluluğunu yerine getirmeleri halisane ve samimi beklentimdir. Buluşma yerimiz zillet değil millettir. Kucaklaşma zamanı gelmiştir. İYİ Parti’nin Olağanüstü Kurultay’ında MHP’yle bütünleşme ve birleşme hamlesi Türkiye’nin gücüne güç katacak, yarım asırlık davamızı birlik ve dirlik içinde geleceğe taşıyacaktır. Çağrım birliğe, beraberliğe, barışmaya ve heyecanla tokalaşmayadır” demişti.

İYİ Partili Üçok: Bahçeli bizim Cumhur’a katılmayacağımızı biliyor

İYİ Parti’ye daha önceki tarihlerde de “Evine dön” çağrısı yapan MHP’li Bahçeli, hep olumsuz yanıt almıştı.

28 Mayıs seçimlerinin ardından Millet İttifakı’na eleştirel tutumuyla bilinen İYİ Parti lideri Meral Akşener ve parti yöneticileri, Bahçeli’nin çağrısına yine olumsuz yanıt verirken 10Haber’e konuşan  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Üçok, “Devlet Bey bizim Cumhur İttifakı’na katılmayacağımızı biliyor” demişti.

Bahçeli’den İYİ Parti’ye mani gibi ittifak çağrısı: Romantik ve kafiyeli

Meral Akşener, dün yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Gazetecilerin Bahçeli’nin ‘komşuluk’ çağrısını hatırlatarak sorduğu “Bu çağrıya dönük ne dersiniz?” sorusuna Akşener, “Bugün benim de bir çağrım oldu Sayın Bahçeli’ye. Seçimlere yalnız girmek üzere. Bakalım ne diyecek? Umarım MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın küfür etmez” diyerek yanıt verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.