Akşener’den Bahçeli’ye: Gazze’yi vatan toprağı olarak görüyorsa buyursun gitsin

İYİ Parti lideri Meral Akşener, ateşkes için İsrail’e 24 saat süre veren, ardından grup toplantısında “Milletim destek versin yola revan olmazsam namerdim” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Akşener, “Gazze’yi vatan toprağı görüyorlarsa istifa edip Gazze’ye gitsinler” dedi.

Siyaset 25 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Gazze’deki savaş gün geçtikçe şiddetini artırırken, savaşı durdurmak için izlenecek yollar iç siyasette polemik konusu olmaya devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında “Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim” dedi.

Bahçeli Gazze yolunda vites artırdı: Revan olmazsam namerdimBahçeli Gazze yolunda vites artırdı: Revan olmazsam namerdim

Daha önce ateşkes için 24 saat süre veren Bahçeli, ateşkeş sağlanmazsa Türkiye’nin devreye girmesi gerektiğini savunmuştu. Bahçeli, kendisine tepki gösterenlere de “Bugün Filistin, yarın tüm bölge ve nihayet Türkiye’nin kuşatılması amaçlanıyor. Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur. Biz çok şükür namussuz değiliz, tarafız, haklının, masumun, insan onurunun, tarih ve inanç bağlarımız olan kardeşlerimizin tarafıyız” diyerek yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, isim vermeden Bahçeli’ye yanıt verdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, “Şayet bu arkadaşlar Gazze’yi de vatan toprağı olarak görülüyorsa ve vermiş oldukları 24 saat mühlet ile Netanyahu’yu durduramadıklarına göre o zaman buyursunlar, görevlerinden istifa edip Gazze’ye gitsinler. Buyursunlar sosyal medyada sergiledikleri vatanperverliklerini sahada gösterip Gazze’ye gitsinler. Buyursunlar, kınalı kuzularımızın, Mehmetçiğimizin sırtından kahramanlık taslamasınlar. Kendilerine eşlik edecek arkadaşlarını toplayıp süratle Gazze’ye gitsinler” diye konuştu.

Bahçeli’nin çıkışını MHP yumuşattı: 'Uluslararası toplumla entegre' vurgusuBahçeli’nin çıkışını MHP yumuşattı: ‘Uluslararası toplumla entegre’ vurgusu

Netanyahu terörüyle, Hamas terörü aynı şeydir

İYİ Parti lideri Akşener, “Netanyahu, bir savaş suçlusudur, bebek katilidir. Sivilleri, çocukları öldüren Natenyahu terörüyle müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir. Ve sıfatına bakılmadan hak ettiği gibi bir katil, bir terörist gibi muamele görmelidir” dedi.

Akşener, İsrail’in Gazze’yi adeta bir atış talimi alanına çevirdiğinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Hamas’ın terör saldırılarında binden fazlası sivil olmak üzere bin 400 İsrail vatandaşı hayatını kaybetmişti. İsrail’in karşı saldırılarında ise 4 binden fazla sivil Filistinli hayatını kaybetti. Ölen sivillerin bin 700’ü ise ne acıdır ki çocuktu ve Netanyahu terörünün kurbanı oldular. Rastgele ve vicdansızca atılan bombalar bin 700 çocuğu öldürdü. O bombalar masum insanları, hastanede yeni doğmuş bebekleri, güvenli bir yere ulaşmaya çalışan aileleri öldürdü. Bir çatışma, ancak bu kadar onursuz olabilir. Bir devlet insanı ancak bu kadar vicdansız olabilir. Ama dünya yaşananlara bu kadar kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır.

İnsanlık suçu işleyenlere karşı ısrarla sergilenen diplomatik nezaket derhal rafa kaldırılmalı ve gerçekler tüm çıplaklığıyla konuşulmalıdır. O gerçek de şudur: Netanyahu, bir savaş suçlusudur, bebek katilidir. Sivilleri, çocukları öldüren Natenyahu terörüyle müzik festivalinde gençleri tarayan Hamas terörü aynı şeydir. Ve sıfatına bakılmadan hak ettiği gibi bir katil, bir terörist gibi muamele görmelidir. Gazze’de savaş suçu, insanlık suçu, terör suçu işleniyor. Ve savaş diye ambalajlanan bu devlet terörüne karşı en büyük tepkiyi vermesi gereken ABD Başkanı ‘büyük demokrat’ Biden, Netanyahu’ya destek üzerine destek yağdırıyor. Sözde demokrasinin beşiği Amerika, sözde eşitliğin özgürlüğün sembolü Amerika, yüzyılın en vahşi sivil katliamına düpedüz sponsor oluyor.”

İsveç tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya Katılım Protokolü’nü imzalamasına tepki gösteren İYİ Parti lideri Akşener, “Söylenen bunca sözden, olan biten onca hadiseden sonra bu millete ve onun seçilmiş temsilcilerine bilgi vermek ve onları ikna etmek zorundasınız.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.