Akşener’den DEM Parti’ye ‘mertçe cinayet’ yanıtı: Elbette çarpıtacaklar

İYİ Parti lideri Akşener, 'mertçe cinayet' sözlerine tepki gösteren DEM Parti'ye yanıt verdi. Akşener DEM Parti'nin PKK'ya terör örgütü diyemediğini söyledi ve "Bu DEM’li kafalara değil Kürtlere yönelin" dedi.

Siyaset 30 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İYİ Parti lideri Meral Akşener 18 Ocak’ta Sivas’ta teşkilat buluşmasına katıldı ve buradaki sözleri aday tanıtımlarının önüne geçti. Çünkü Akşener “Sinan Ateş’i torbacılar katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi, onun için de hiçbirimiz korkmadık. O çocuğun babasını torbacılar katletti, onların ne yapacağını bilmiyor. Bir çocuğa bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok” dedi. Bu sözlere faili meçhul cinayetlerde yakınlarını kaybedenlerden tepki yağdı. Konuyla ilgili haberimizin ayrıntılarına bu linkten ulaşabilirsiniz. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da dün partinin genel merkezindeki toplantının ardından yaptığı açıklamada bu konuya değindi ve “Biraz hukuk etiği olan hakim ve savcıların bir an önce bu sözler üzerine soruşturma açıp bu insanı yargılaması gerektiğini düşünüyorduk. Söz konusu olan muhalifler, devrimciler, Kürtler olunca bu ‘şeffaf öldürenler’ bu sözlerine devam ediyorlar” dedi.

Akşener’den Bakırhan’ın bu açıklamasına Ordu’da yanıt geldi. 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin il gezilerine devam eden Akşener’in, İYİ Parti Ordu İl Başkanlığı ziyaretinde Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz da vardı. Akşener hem kendisinin hem de Yılmaz’ın AK Parti kurucularından olduğunu hatırlattı ve “Ortak noktamız şu; biz ayrıldığımız andan itibaren, ben AK Parti iktidar olduktan sonra 4 yıl sonra aşağı yukarı eleştirmeye başladım. Çünkü eylemlerini gördük. Hiçbir zaman işi şahsileştirmedik. Buna karşılık Enver başkan ise ayrıldığı partiye, partinin mensuplarına tek bir incitici kelimesi olmayan bir insan…Sayın Erdoğan’ın her bir noktada hedef konulup, bir belediye seçiminde bile Sayın Erdoğan’ın yenileceğine, yenilmeyeceği gibi bir ikileme oturtulmaması için böyle bir kutuplaşmadan kaçınılması için sayın Enver Yılmaz’ın seçileceğine inanıyorum” dedi. Bu konuşmasından sonra da DEM Parti’nin sözlerine yanıt verdi.

‘Birbirimize bazı eylemler yaptık’

“Benim orada söylediğim şey öncelikle bizim gençlik dönemimizde keşke olmasaydı ama 1980 öncesinde 1970’li yıllarda solcular ülkücüler şeklinde gençler karşı karşıya geldi. Evet birbirimize bazı eylemler yaptık ama bu o kadar açık netti ki dolayısıyla mertçeydi ki aileler korkmazdık dedim. Biz korkmazdık dedim. Çünkü orada abidik gubidik yoktu, eylem yanlış elbette, ama aileler korkmazdı” diyen Akşener, Sinan Ateş suikastında katledenlerin bulunmamasının ailesini korkuttuğunu ifade etti. Sinan Ateş’in kızının annesinin öldürülmesinden korktuğunu söyleyen Akşener, konuşmasının devamında DEM Parti’nin PKK’ya terör örgütü diyemediğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

“Her seferinde Meclis’e gelip ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ deyip kendi aralarında da alkışlayanlar elbette bunu çarpıtacaklar. Sonuç itibarıyla ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük isteyenler, bebek katiline özgürlük’ isteyenler Meral Akşener’e hapis istiyorlar. Hoş gelişler ola Mustafa Kemal paşa. Keşke bu konuda bir soruşturma açılsa ve hepimiz işin nasıl olduğunu görsek.

Bu arkadaşların tümü namert. Naz bebeği katledenler namerttir, Fethi Sekin’i katledenler, Eren Bülbül’ü katledenler, Yasin Börü’yü katledenler namerttir. Aynı zamanda Sinan Ateş’i katledenler de namerttir. Bunlar namertçe işlenen suikastlardır. Dolayısıyla bu kişilerin içlerindeki kötülüğü ortaya döküyor olmaları milletimiz açısından iyi bir şeydir. Bu insanların, bu yapının karşısında Kürtleri maraba gibi gören bu yapının, Kürtleri de bunlar maraba görüyor, emrinde görüyor, bu yapının karşısında el pençe divan duranlara da bir sözüm var. Bu DEM’li kafalara değil Kürtlere yönelin. PKK’ya terörist diyemeyenlere yönelmek yerine, onlar Kürtlerin temsilcisi memsilcisi değildir, onların büyük bir çoğunluğu katillere alkış tutan insanlardan oluşur. Onlara yönelin ki Türkiye bu iki yumruk arasındaki orta oyundan kurtulsun.”

DEM Parti’den Akşener’e ‘mertçe cinayet’ tepkisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.