Akşener partisinin yerel seçim tavrını tekrarladı: Hür ve müstakil gireceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri hakkında konuştu, "İki yumruk arasında sıkışmış milletimizi bu işten kurtarmak için, üçüncü bir seçenek ortaya koymak için, yerel seçimlere İYİ Parti olarak hür ve müstakil şekilde gireceğiz."

Siyaset 3 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Akşener partisinin Ankara Etimesgut ilçe binası açılışında konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara’nın Etimesgut İlçesi’nde partisinin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Cumhuriyet’in insanlara fırsat eşitliği tanıyan bir sistem olduğunu belirten Akşener “Küçük memurun kızı Meral burada size hitap ediyor. İşte Cumhuriyet buydu. Hem bir kadın hem de köyde doğmuş bir kız çocuğu olarak söylüyorum. O okulları kazanma şansını bana bu Cumhuriyet verdi. Allah Atatürk’ten bin kere razı olsun. Allah, Cumhuriyet’i kuranlardan bin kere razı olsun. Ama bugün Sayın Erdoğan ve arkadaşları maalesef bütün eğitimle ortaya konulan fırsat eşitliğini kaybettirdi. Dolayısıyla beslenemeyen, okullarda doğru dürüst sonuçlar alamayan, mezun olduktan sonra torpili olmadığı için mülakatta harcanan bu gençlerin ahı, başta Sayın Erdoğan seni, sonra hepimizi çarpar” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti yetkilileri 14 Mayıs seçimlerinden sonra ittifak siyasetinden ayrıldıklarını beyan etmişti.

“Yerel seçimlere hür ve müstakil olarak gireceğiz”

Akşener ülkeyi yönetenlerin akıllarını başlarına almaları gerektiğini ifade ederek “İki yumruk arasında sıkışmış milletimizi bu işten kurtarmak için, üçüncü bir seçenek ortaya koymak için, yerel seçimlere İYİ Parti olarak hür ve müstakil şekilde gireceğiz. Milletimizden bizi değerlendirmesini istiyoruz. Ve nasıl EYT’lilerin çözümünde bizim sözümüz dinlendiyse, yarın emeklilerin de sözünün dinlenebilmesi için, o rekabetin ortaya konması lazım. Biz, sizden oy istiyoruz. Göreceksiniz ki rekabet sizin lehinize işleyecek” dedi.

Akşener konuşmasının ardından parti binasının açılışını gerçekleştirdi.

İmamoğlu'nun ittifak çıkışına İYİ Parti yanıtı: Bu konu bizim için bittiİmamoğlu’nun ittifak çıkışına İYİ Parti yanıtı: Bu konu bizim için bitti

 

Akşener Düzce adaylarını tanıttıAkşener Düzce adaylarını tanıttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.