Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş iddiasını DEVA Partisi doğruladı

Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları teklifini Ali Babacan'ın kabul etmediğine yönelik iddiasını DEVA Partili Yeneroğlu doğruladı. Yeneroğlu Anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Siyaset 10 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Fatih Altaylı’nın Youtube kanalında  Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma teklifinin CHP’den geldiğini ve masadakilerin haberi olmadığını söylemişti. Akşener masada yaşanan tartışmayı da şöyle anlattı:
“Önce ben kağıdı imzalıyoruz zannettim. Önce Temel Bey ‘ne oluyor’ dedi. Şaşırdım. Ali Bey ‘böyle bir şey olamaz’ dedi. Sonra ben en başından anlattım, teklifi benim getirmediğimi, bu teklifin CHP’den geldiğini söyledim. ‘Yani bu teklif size CHP’den geldi, öyle mi?’ dedi. ‘Ben bir arkadaşlarımla görüşeyim’ dedi, sonra geldi ‘kabul etmiyorlar’ dedi ve dışarıda 10 bin kişi var. Sonra Allah var ben dedim o zaman ‘tamam arkadaşlar bu kalsın benim üstümde’ dediğimde Davutoğlu devreye girdi ve orta yol bulundu.”
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın bu teklifi kabul etmediğini dün sosyal medya hesabından paylaşım yapan DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu doğruladı. Yeneroğlu, “Anayasaya göre Belediye Başkanları, Cumhurbaşkanı yardımcısı olamaz. Biz bunu Deva Partisi olarak, seçim kazanılsaydı kabul etmeyecektik” dedi.

Akşener'in açıklamasında adı geçen Özdağ ile Bayrakçı'ya sorduk: İttifakı kim önerdiAkşener’in açıklamasında adı geçen Özdağ ile Bayrakçı’ya sorduk: İttifakı kim önerdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.