Ali Babacan yeniden genel başkan seçildi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi 2. Olağan Büyük Kongresi'nde Ali Babacan Genel Başkanlığa yeniden seçildi.

Siyaset 13 Ekim 2024

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin 2. Olağan Büyük Kongresi tamamlandı. Tek aday olarak seçime giren Genel Başkan Ali Babacan geçerli 556 oyun tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçildi.

Ankara’da bir otelde “Yeni bir yol, DEVA yolu” sloganıyla 2. Olağan Büyük Kongresi’ni yapan DEVA Partisi’nde Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu ile İlkeler ve Değerler Kurulu üyeleri de belirlendi.

DEVA Partisi’nin 50 kişilik Merkez Yönetim Kurulu listesinde Ahmet Burçin Yereli, Ali İhsan Merdanoğlu, Bünyamin Özbek, Büşra Sakınmaz, Cem Avşar, Cennet Uslu, Duygu Aydın, Elif Esen, İbrahim Halil Çanakçı, İdris Şahin, Evrim Rızvaoğlu, Sadullah Ergin, Selam Aliye Kavaf, Mehmet Emin Ekmen, Yakup Engin, Zeynep Çamlı, Numan Tunç, Kerem Altın, Kamuran Sayhan, Serap Karaosmanoğlu yer aldı.

Deva Partisi’nin Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeleri arasında Bahar Saygılı, Hüseyin Kaderoğlu, Fırat Fesih Kaya, Mahmut Sevindi, Mustafa Nuri Akbulut, Zeki Kahraman, Mehmet Zeki Kaplan bulunuyor. İlkeler ve Değerler Kurulu’nda ise Dilek Yüksel, Onur Güneş, Davut Gazi Benli, Süleyman Demir ve Ayhan Yılmaz yer aldı.

İşbirliği mesajı verdi

Kongrede konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Bu ülkeye gönül vermiş, taş üstüne taş koymak isteyen herkesle geniş bir işbirliği yapmanın çok önemli olacağını düşünüyoruz” dedi.

Babacan şunları söyledi:

“Kongremiz sadece partimiz için değil Türkiye için yeni bir yolun başıdır. Türkiye iktidar bloku ile muhalefetin arasındaki kayıkçı kavgasına mecbur değildir. DEVA Partisi, birleştirici ve kapsayıcı üslubuyla somut proje ve programlarıyla Türkiye siyasetinde çözümün ve umudun yegane adresidir.

Ana muhalefet yeni çalışmalar yapıyormuş, program hazırlıyorlarmış. 101 sene sonra. Bu ülkeye gönül vermiş, taş üstüne taş koymak isteyen herkesle geniş bir işbirliği yapmanın çok önemli olacağını düşünüyoruz. Bunun için de biliyorsunuz geçtiğimiz mayıs, haziran ayından itibaren yapmakta olduğumuz çalışmalar var, gelişimler var. Biz diyoruz ki beraberce açacağımız bu yeni yolu dostlarımızla beraber yürüyelim diyoruz. Birlikte, beraberlikle bereket var diyoruz.

İşgalin bir yılında bu soykırımda yaşamını yitiren tam 43 bin kişi var. Bunların çoğu kadın ve çocuk. Hastaneleri, okulları, çadırları, ibadethaneleri bombaladılar. Hiç acımadılar. Ben hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimiz için bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Kolay değil. 2 milyon 200 bin kişi arkadaşlar. Her eve ateş düştü. 2 milyon 200 bin kişi evinden oldu. Gazze’de tam bir insanlık dramı yaşamıyor. Çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bir yıl boyunca sistematik bir katliamın hedefi oldu Gazze’de yaşayan Filistinli kardeşlerimiz.”

Babacan CHP’yi hedef aldı: Yakında AK Parti’yle kol kola görürsek şaşırmayalımBabacan CHP’yi hedef aldı: Yakında AK Parti’yle kol kola görürsek şaşırmayalım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.