MHP’yi sarsan ikinci cinayet: Eski yönetici öldürüldü, ilçe başkanı gözaltında

Eski MHP Ankara il yöneticilerinden Ferhat Özcan, silahlı saldırıcı sonucu öldürüldü, MHP Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Ersin Ekinci ise cinayete ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Siyaset 30 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mehmet Ersin Ekinci ve Ferhat Özcan.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in Ankara Çukurambar’da sokak ortasında öldürülmesinin ardından MHP ikinci bir cinayetle sarsıldı.

Eski MHP Ankara il yöneticilerinden Ferhat Özcan, silahlı saldırıcı sonucu öldürüldü, MHP Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Ersin Ekinci’nin cinayeti işledikten sonra polise teslim olduğu öğrenildi. Cinayetin sebebi öğrenilemedi. Ferhat Özcan’ı İYİ Parti afişi astığı için öldürüldüğü iddialarının ardından İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “Ferhat Özcan’ın İYİ Parti afişi astığı için öldürüldüğü iddiası doğru değildir. Olayın partimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Hiçbir şey, insan hayatından daha önemli olamaz. Saldırıda hayatını kaybeden Ferhat Özcan’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” denildi.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de sokak ortasında uğradığı suikast sonucu öldürülmüş ve siyaset çok sert günler yaşamıştı. İlk günler iktidar kanadından herhangi bir açıklama gelmezken sessizliği 2 Ocak’ta AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bozmuştu ve “Emniyet teşkilatı işinin başındadır. Olay tüm boyutlarıyla aydınlatılacaktır” demişti. MHP ise başsağlığı mesajı da yanıtlamamıştı ve partiye yöneltilen eleştirilere MHP lideri Devlet Bahçeli 10 Ocak’ta çok sert ifadelerle yanıt vermişti. Bahçeli, “HDP’den CHP’ye, komünistten FETÖ’cüsüne bizi cinayetle aynı karede göstermek gibi vahim bir günaha ortak oldular. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Unutmayacak” demişti.

Ankara’da 30 Aralık 2022’de öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş.

Sinan Ateş suikastı soruşturmasında ise Gülsuyu çetesinden olduğu belirtilen ve Hasan Ferit Gedik cinayetinden aranan Doğukan Çep  5 Ocak’ta yakalanmıştı. Çep’in Hasan Ferit Gedik cinayeti davasından 35 yıl kesinleşmiş hapis cezası vardı. Soruşturma kapsamında 21 kişi tutuklanırken bunlar arasında 2 polis ve 2018 genel seçimlerinde MHP’den İstanbul’da milletvekili adayı gösterilen Avukat Serdar Öktem ile MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk de yer aldı.

‘Ailesi cenazeye kabul etmedi’ demişti… Sinan Ateş’in ablasından MHP’li Büyükataman’a yanıt‘Ailesi cenazeye kabul etmedi’ demişti… Sinan Ateş’in ablasından MHP’li Büyükataman’a yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.