Babacan Atina’dan sonra şimdi de Çin’de ekonomi konuşacak

DEVA Partisi lideri Babacan Atina'dan sonra şimdi de Çin'e gidecek. Babacan konuşmacı olacağı toplantıda uluslararası parasal ve finansal sistemin 80 yıllık geçmişi değerlendirilecek.

Siyaset 23 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ali Babacan.

Geçen hafta ‘dış politika’ ağırlıklı uluslararası bir toplantı için Yunanistan’ın başkenti Atina’ya davet edilen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şimdi de ekonomi konuşulacak bir toplantı için Çin’e davet edildi. Babacan’ın konuşmacı olacağı toplantıyı Tsinghua Üniversitesi ile Reinventing Bretton Woods Committee ortaklaşa düzenliyor. Babacan farklı ülkelerden Maliye-Hazine Bakanları, Merkez Bankası Başkanları ve üst düzey finans kuruluş yöneticileri ile akademisyenlerin katılacağı konferansta konuşacak.

Çin’in Hangzhou şehrinde 26-27-28 Mayıs tarihinde yapılacak toplantıda uluslararası parasal ve finansal sistemin 80 yıllık geçmişi değerlendirilirken geniş toplumun refahını artırıcı daha kapsayıcı bir sistem için yapılması gerekenler ele alınacak.

Ali Babacan geçen hafta da farklı ülkelerin başbakan ve bakanlarının da üye olduğu düşünce kuruluşu DIKTIO’nun davetlisi olarak Yunanistan’a gitmiş, orada da konuşma yapmıştı. Babacan DEVA Partisi’ni kurmadan önce de küresel finansal sistemin herkes için kapsayıcı hale getirilmesi için yapılması gereken reformlar konusunda G20 tarafından oluşturulan 16 kişilik ‘akil insanlar’ grubunda yer almıştı. 2017 yılında yapılan toplantının G20’ye sunulan raporu 2018 yılının Ekim ayında yayınlanmıştı.

Babacan: Ekonominin başına 10 Nobel ödüllü iktisatçı getirin, çözemezBabacan: Ekonominin başına 10 Nobel ödüllü iktisatçı getirin, çözemez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.