Bahçeli-Erdoğan arasında 12 gün içinde ikinci görüşme

Seçimden sonra, CHP lideri Özel'le görüşme öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP lideri Bahçeli'yi ziyaret etti, 45 dakika görüştü. Bugün Bahçeli 14.30'da Beştepe'ye gitti ve ikili arasındaki ikinci görüşme 1 saat sürdü.

Siyaset 10 Mayıs 2024
29 Nisan'daki Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden bir kare.

CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinden iki gün önce sürpriz şekilde Erdoğan MHP lideri Bahçeli’yle görüştü. Bu yerel seçimlerden sonraki ilk görüşmeydi ve 29 Nisan’da Erdoğan, Bahçeli’nin konutuna gitti ve yaklaşık 45 dakikalık bir görüşme gerçekleşti. AA’nın aktardığına göre; Erdoğan saat 15.50’de, Bahçeli’nin Beytepe’deki konutuna geldi. Bahçeli, Erdoğan’ı, konutun kapısında karşıladı. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. CNN Türk’ün canlı aktarımına göre Erdoğan saat 16.35’de Bahçeli’nin konutundan çıktı. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Erdoğan ile Bahçeli görüşmesinden bir kare.

Bu görüşmeden sonra Özel ile Erdoğan 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi’nde görüştü. İki lider 1 saat 35 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi ve bu ‘yumuşama’ mesajı olarak yorumlandı. Özel ise yumuşama değil normalleşme olarak nitelendirdi görüşmesini. İki partiden de yansıyan bilgilere göre görüşme oldukça olumlu havada ve verimli geçti. Görüşmede iki lider bayramlar ve önemli konularda görüş alışverişinde bulunma kararı aldı. Edinilen bilgiye göre Özel, Erdoğan’a, Gezi Davası’ndan tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın babası cezaevine girmeden önceki ve şimdiki halini gösteren fotoğraflarını verdi. Ayrıca 28 Şubat davasından dolayı hapiste bulunan 84 yaşındaki Çetin Doğan ve diğer generallerin durumunu da Erdoğan’a iletti. Ancak Erdoğan’ın da Özel’i ziyaret edeceği duyuruldu. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Özel, Erdoğan’ı ziyaret ettiğinde Erdoğan’ın sol tarafındaki boş koltuk çok konuşuldu.

Bu görüşme sonrası bir ziyaret de Özel ile Bahçeli arasında gerçekleşti. 6 Mayıs’ta Bahçeli, Özel’i Meclis’teki makam odasının önünde karşıladı. İki lider birbirlerine hediye verdi. Özel Bahçeli’ye mesir macunu ve tesbih, Bahçeli ise Özel’e dekoratif duvar tabağı armağan etti. 45 dakika süren görüşmenin baş başa olması talebinin Bahçeli’den geldiği öğrenildi. Gazeteciler buluşma sonrası Bahçeli’ye “Görüşme nasıl geçti” diye sorsa da MHP lideri açıklama için Özgür Özel’i işaret etti. Özel partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında özetle seçim sonucuyla kibre kapılmadıklarını belirtti ve “Sayın Devlet Bahçeli bizleri kabul ettiler. Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Kendisiyle gayet olumlu ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Ev sahipliği için, yaptığı aktarımlar için teşekkür ediyorum. Görüşmelerden sonra eğer ortak açıklama yoksa, görüşme taraflardan kendi ifadelerini paylaşabilecekleri ancak verilen cevapları paylaşmayacakları bir anlayışla sürmelidir” dedi. Her konuyu kürsüden anlatmayacağını ama “Dış politikada, Filistin-Kıbrıs konusu başta olmak üzere, Türkiye’nin tüm dış politikasını hangi gözle gördüğümüzü kendisiyle paylaşma, CHP’nin burada bir ana muhalefet partisi olduğunu ancak yurt dışında Türkiye’nin partisi olduğunu altını çizdim” dedi. Bununla birlikte asgari ücretle emekli maaşları da masada yer aldı. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Özel, Bahçeli’yi Meclis’teki makam odasında ziyaret etti.

Bugün yine Erdoğan ile Bahçeli arasında yeni bir görüşme gerçekleşti. Saat 14.30’da başlayan görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı.

Emniyet’te deprem: Kaplan’ı yere yatırıp kelepçeleyen müdür bile açıkta

MHP’den art arda açıklamalar: Haberler yalanlamadı, Ülkü Ocakları’na sahip çıkıldı

Erdoğan, Bahçeli ile görüşmeden önce hangi grubu hedef aldı? Kim bu yargıda kümelenen zümre!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.