Bahçeli-Koç görüşmesinde 17-25 Aralık detayı: Duran saat hâlâ odasında

MHP lideri Bahçeli'nin “Saati ben 17-25’e sabitledim. Bu, hesabının sorulacağı vaadimizden asla dönmeyeceğimizin işareti” sözleriyle tanıttığı saat, Fenerbahçe Başkanı Koç'un ziyaretinde tekrar gün yüzüne çıktı.

Siyaset 20 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç dün Ankara’da bir dizi ziyaret yaptı, hepsinde de hatıra fotoğrafları çekildi. Koç’un ziyaret ettiği kişilerden biri de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli idi. Normalde bu bir protokol haberi ama bu ziyaretten gelen bir fotoğraf, birden bire meseleyi Ali Koç’un nezaket ziyareti olmaktan çıkardı. Çünkü görüşmenin ardından paylaşılan fotoğraflarda Bahçeli’nin odasında dikkat çekici bir detay vardı: 17-25 Aralık tarihine sabitlenmiş o eski saat.

Saat 2015 yılında dönemin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın Bahçeli’yi ziyareti sırasında da gündeme gelmişti. Dündar o gün Bahçeli’nin odasında gördüğü saatin hikayesini aktarmıştı. Bahçeli saati 17 ve 25 Aralık tarihli yolsuzluk soruşturmalarına atıfta bulunarak 17:25’te durdurmuş, saatin pilini çıkararak bunu sembolik bir mesaj olarak kullanmıştı.

Can Dündar’ın Bahçeli’yi ziyaretinde dikkat çeken ’17-25′ saati.

Bahçeli “17-25 Aralık’ın hesabını sorma konusunda kararlı olduğunu” bu sembolik saatle ifade etmişti. “Bunu bizzat ben yaptım” demişti. “17:25’i gösterdiğinde pilini çıkardım. Buradan da anlayabilirsiniz ki biz, 17 ve 25 Aralık’ın hesabının sorulması vaadimizden asla geri adım atmayız.”

Dünkü Koç-Bahçeli görüşmesinde o saat tekrar ortaya çıktı. Saat, Bahçeli’nin odasında hala yerinde duruyordu.

Gazeteci İsmail Saymaz sosyal medya hesabında saatin dokuz yıldır yerinde durduğunu belirtti ve Bahçeli’nin bu sembolik objeyi ne kadar uzun süre koruduğunu vurguladı. Saymaz “Bahçeli, bugün Ali Koç’u ağırladı. Ziyarette çekilen fotoğrafta odasında 17-25 Aralık’ı gösteren saat yerinde duruyor. Dokuz yıldır kaldırmamış” diye yazdı.

Gazeteci Ersin Eroğlu‘nun paylaşımına göre ise saat Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in Bahçeli’yi ziyaretinde bulunduğu yerde değildi. Eroğlu’na göre 17-25 Aralık saati Bahçeli’nin makamına yakın bir tarihte yerleştirilmiş olmalı.

Kısaca 17-25 Aralık süreci

17-25 Aralık süreci 2013’te, dört kabine üyesinin yolsuzluk suçlamaları nedeniyle istifa etmek zorunda kaldığı operasyonların tarihi.

Operasyonları AK Parti ‘FETÖ kumpası’ olarak nitelendirmişti. Bahçeli’nin saatle verdiği mesaj o tartışmalı sürecin siyasi gündemde yerini koruduğunu gösteriyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Ankara turuFenerbahçe Başkanı Ali Koç’un Ankara turu

Futbolun bir kara gecesi daha: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sahada saldırıya uğradıFutbolun bir kara gecesi daha: Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sahada saldırıya uğradı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.