Siyaset ‘Ateş’lendi: Bahçeli cinayetin şüphelisini arkasına alıp medyaya yüklendi, CHP Bahçeli’yi suçladı

MHP lideri Devlet Bahçeli, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da sokak ortasında öldürülmesine ilişkin detayları haberleştiren medya kuruluşlarına yüklendi. Bu sırada yanında cinayetin şüphelilerinden Ahmet Yiğit Yıldırım vardı.

Siyaset 27 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kızılcahamam’daki Ülkücü Şehitler Anıtı’nda konuştu. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Aralık 2022’de Ankara’da sokak ortasında öldürülmesine dair haberlere değinen, ancak eski yol arkadaşının adını hiçbir şekilde anmayan Bahçeli medya kuruluşlarına sert sözlerle yüklendi:

“Geçmişte ülkücü şehitlerimizin dökülen kanlarında ağır vebali bulunan malum çevrelerin bugünlerde strateji değiştirip içimizi karıştırmaya, aramıza sızmaya, hatta varlığımızı kundaklamaya teşebbüs etmelerini hayretle, nefretle ve dikkatle takip ediyoruz. Dünün ülkücü katillerinin dönüp dolaşıp sözde ülkücü savunması yapması tam bir yutturmacadır. Yeni yüzyılda, ülkemizin huzur, barış ve güvenliğinin sağlam esaslara bağlanması adına, maskelenmiş menfur yüzlerin deşifresi amacıyla, bunun yanı sıra elinde ve vicdanında ülkücü kanı taşıyan alçaklarla kesif bir hesaplaşmayı buradan teklif ediyor, buna da hazır olduğumuzu açıklıyorum.

Halk TV, Now TV, SZC TV başta olmak üzere MHP ve Ülkü Ocakları düşmanlığının sahnesine dönüşen gazete ve televizyonlarda yurtiçinden veya yurtdışından katılarak itibar cellatlığına soyunan, haksız ve hayasız iddialarda bulunan, şerefsizliğin kisvesine bürünen kimler varsa mahkemede dinlenmelerini, ifadelerinin alınmasını, şayet varsa tevsik edilmiş bilgi, belge ve bulgularını mahkemeye sunmalarını istiyor, bu hususta adli müracaatımızı en kısa sürede gerçekleştireceğimizi şehitlerimizin manevi huzurunda ilan ediyorum. Hesaplaşacağız, sonuçta ise muhasım müfterilerle kesinlikle helalleşmeyeceğiz.”

Yakın zamanda hukuki sürece de katılacaklarını bildiren Bahçeli “Bu hususta adli müracaatımızı en kısa sürede gerçekleştireceğimizi şehitlerimizin manevi huzurunda ilan ediyorum. Hesaplaşacağız. Helalleşmeyeceğiz. Allah’ın izniyle bunların hepsinin üstünden geleceğiz” dedi.

Bahçeli bu sözleri sarf ederken arkasında Ateş cinayetinde adı geçen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım vardı. Beş yıl önce aynı yerde Sinan Ateş’in bizzat kendisi duruyordu.

Fotoğraf: Devlet Bahçeli ve Sinan Ateş, 2019

Ayşe Ateş: Sinan ‘Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor’ dedi

Öte yandan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in dün gazeteci İsmail Saymaz’a söyledikleri de gündem oldu. Ateş, Bahçeli’nin danışmanı ve eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ile Ahmet Yiğit Yıldırım’ın cinayeti birlikte planladığını öne sürdü:

“(…) Çünkü eşimin bana söylediği şuydu: ‘Olcay ve Ahmet beni öldürmek için kiralık katil arıyor. Kapı kapı dolaşıyorlarmış beni öldürmek için. Bir sürü kişiye gitmişler. Kimseye yaptıramıyorlarmış ama arıyorlarmış.”

CHP’den Bahçeli’ye jet yanıt

CHP’nin de gündeminde Sinan Ateş cinayeti vardı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel düzenlediği basın toplantısında Sinan Ateş cinayeti soruşturması ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamaları için dikkat çeken ifadeler kullandı:

“Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e bir takım abuk sorular yöneltmiş, bir de üstüne mertçe cevap bekliyorum demişti.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş sokak ortasında torbacılara öldürtülürken, parti yönetiminin en üst kademesindeki bazı isimler cinayetle ilişkilendirilirken gıkı çıkmayan bir parti bize mertlikten bahsetmesin. Devlet Bahçeli’nin sorularını ciddiye dahi almıyoruz, cevap vermeyi zül addediyoruz.

‘Biz isim vermemiştik ama…’

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel grup toplantısında Bahçeli’nin konuşmasına ithafen Sayın Bahçeli’nin konuşma metinlerini yazan iki kişiden bahsetmişti.

Genel başkanımız konuşmasında iki kişi demişti ve isim vermemişti… O iki kişi, genel başkanımız isim vermemiş olmasına rağmen üzerlerine alındı ve sosyal medya hesaplarından ağızlarından köpük saça saça Genel Başkanımıza saldırarak kendilerini ifşa ettiler.

İşin memnuniyet veren tarafı bu ikiliye Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarından kimse sahip çıkmadı.  Geçenlerde Sinan Ateş’in yol arkadaşlığını yapmış Ömer Zengin isimli şahıs bir TV kanalında yaptığı açıklamada Sinan Ateş cinayetinde ismi geçen Olcay Kılavuz’un ‘Semih Yalçın tarafından öldürülmekten korktuğunu’ ifade etti.

Türkiye’de ses getiren, sansasyonel bir cinayete ismi karışan eski bir milletvekili bir genel başkan yardımcısı tarafından öldürtülmekten neden korksun? Milliyetçi Hareket Partisi bir siyasi partidir. Bir geleneğin partisidir.

‘Sorunumuz kurumlarla değil’

Bizim MHP ile ilgili de, Ülkü Ocaklarıyla ilgili de bir sorunumuz yok. Biz bir siyasi partinin ya da kurumun iç işleyişine karışmayız.  Ama her kurumda, her siyasi partide suça karışan insanlar olabilir.  Bizim sorunumuz bu suça karışan, onları koruyan, bu olayın üstünü örtmeye çalışan kim varsa onunladır, onlarladır.

Sinan Ateş’in acılı eşinin de, toplumun ve kamuoyunun beklentisi de bu olayın perde arkasındaki azmettiricilerinin tespit edilerek kim yada kimler tarafından korunuyorsa korunsun yargı önüne çıkarılması ve adaletin tecelli etmesidir. Sayın Devlet Bahçeli’ye de tavsiyemiz Sinan Ateş davasının örtbas edilmesine alet olmamasıdır. Ayrıca o iki kişi için söylüyorum; biz onlara onların üslubuyla cevap vermeyiz.

Biz sorulması gereken soruları sorarız. Değerlendirmesini halkımız yapar.  O iki şahsın Özgür Özel’in adını ağızlarına almaları için önce ağızlarını yıkamaları lazım.”

Sinan Ateş ‘Kılavuz ve Yıldırım benim için kiralık katil arıyor’ demişSinan Ateş ‘Kılavuz ve Yıldırım benim için kiralık katil arıyor’ demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.